BrainMax Women Beauty Protein, proteín pre ženy s kolagénom, keratínom a vitamínmi, 1000 g Natívny srvátkový proteín najvyššej kvality s prémiovým kolagénom Naticol® a ďalšími zložkami, 28 dávok

Kód: 47715/KOK 47715/PAN Zvoľte variant
€39,40
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Príchuť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Hľadáte ten najlepší proteín pre zdôraznenie a podporu vašej ženskej krásy? BrainMax Women Beauty Protein – jedinečný komplex vysoko kvalitnej natívnej srvátky z mlieka voľne pasúcich sa kráv. Proteín je obohatený o 2 špičkové kolagény s multifrontálnym pôsobením, ktoré sú klúčom k dosiahnutiu žiarivej, zjemnenej pokožky2, lesklých vlasov1 a pevných nechtov8. Naticol® je exkluzívny patentovaný rybí kolagén s vedecky overenými účinkami, rovnako tak hydrolyzovaný grass-fed kolagén ku ktorému sa tiež vzťahujú štúdie preukazujúce zlepšenie pokožky.9,10 Syntéza kolagénu v tele sa znižuje každým rokom po 25. roku veku​​. 

3v1 zloženie pre krásu a doplnenie veľkého množstva kvalitných bielkovín, ktoré dodajú svalom potrebné živiny a zároveň podporia redukciu telesného tuku.3,4 

BrainMax Women Beauty Protein je výnimočný aj vo svojej chuti. Jeho príjemná chuť a vôňa sú výsledkom použitia inulínu - prírodného zdroja vlákniny, ktorý dodáva sladkú chuť bez použitia umelých sladidiel, farbív alebo prísad. Vychutnajte si tento delikátny proteínový nápoj a každý deň sa budete cítiť krajšou a zdravšou!

Detailné informácie

Odborné poradenstvo
Odborné poradenstvo
Sme skúsení. Radi poradíme!
Testujeme, čo predávame
Testujeme, čo predávame
Overujeme vysokú kvalitu produktov.
Rýchla expedícia
Rýchla expedícia
Produkty máme skutočne na sklade.
Doprava zadarmo
Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 80 eur.

Podrobný popis

chudnutie
Bielkoviny podporia redukciu hmotnosti 3,4
pleť
Podporí minimalizovať výskyt vrások
nechty
Podporí pevnosť nechtov a dodá vlasom lesk 2
woman proteín prvý blok2

Komplexný proteín na podporu ženskej krásy

Zmes prírodných zložiek navrhnutých na podporu zdravia a krásy žien. Kombinácia natívnych srvátkových proteínov , ktoré sú prirodzene bohaté na esenciálne aminokyseliny, podporujú svalovú regeneráciu, podieľajú sa na redukcii tuku a posilňujú imunitný systém. K natívnej srvátke sme pridali patentovanú formu rybieho kolagénu Naticol®, s perfektnou vstrebateľnosťou a schopnosťou podporovať zdravie pokožky, vlasov a nechtov. Spolu s hydrolyzovaným grass-fed hovädzím kolagénom pre správnu funkciu kĺbov, keratínom a biotínom pre zdravé, silné vlasy a mladistvú pleť, podčiarkne ženskú krásu, prispeje k redukcii tukového tkaniva a minimalizácii vrások. Pre lepšie vstrebávanie kolagénu v tele pomáha aj vitamín C, ktorý navyše sám o sebe podporuje produkciu kolagénu.

Keratín pre zdravé vlasy a nechty

Keratín je základný stavebný proteín, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v zdraví vlasov žien. Jeho štruktúra poskytuje vlasom pevnosť a pružnosť, čo je zásadné pre ich odolnosť voči poškodeniu. Keď sú vlasy bohaté na keratín, sú silnejšie, menej náchylné na lámanie a štiepenie končekov. Keratín tiež pomáha udržať hladký povrch vlasovej kutikuly, čo zabraňuje ich strapateniu a uľahčuje rozčesávanie. Tento hladký povrch taktiež odráža viac svetla, čo vlasom dodáva prirodzený lesk.

Výhody užívania keratínu vnútorne:

  • Keratín je absorbovaný do krvného riečišťa a distribuovaný do všetkých častí tela, vrátane vlasov a nechtov.
  • Výsledky sú dlhodobejšie.
  • Komplexnejšie pôsobenie na vlasy, nechty aj pokožku.
  • Vyživuje vlasy zvnútra.
biotín a keratín women protein2
women proteín produkt2

Môže biotín pomôcť s rastom vlasov?

Kombinácia biotínu a keratínu môže poskytnúť komplexnú starostlivosť o vlasy, kožu a nechty. Biotín je kľúčový vitamín pre udržanie zdravia vlasov, kože a nechtov. V roku 2017 to potvrdila aj štúdia, kde bol biotín podávaný ľuďom, ktorí mali patologické problémy s rastom vlasov a kvalitou nechtov. Štúdia potvrdila, že u týchto osôb došlo k zlepšeniu po podaní biotínu. 1

Natívny proteín z mlieka od voľne sa pasúcich kráv  

Nedenaturovaný natívny srvátkový proteín je získavaný za studena priamo z čerstvého kravského mlieka od voľne pasúcich sa kráv kŕmených trávou, ktoré pochádza z kontrolovaného európskeho chovu. Oproti bežným proteínom prechádza mlieko iba jednou šetrnou pasterizáciou (bežne sa pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrácie prebieha pri veľmi nízkej teplote (do 10 °C), pri ktorej si proteín zachováva imunoglobulíny a enzýmy. Je lepšie stráviteľný, dobre sa vstrebáva a hlavne má lepšiu využiteľnosť obsiahnutých bielkovín. Vďaka šetrnej a priamej metóde spracovania z čerstvého mlieka nie sú porušené väzby medzi aminokyselinami a celkovo sa v proteíne nachádza vyššia koncentrácia aminokyselín, najmä proanabolického leucínu.

krava na pastve detail proteín
naticol kolagén2

V čom je lepšie Naticol® ako bežné kolagény?

Patentovaný kolagén Naticol® je extrahovaný z rýb a potom prechádza unikátnym procesom, ktorý je rozdelený do 2 krokov: extrakcia kolagénu s následnou enzymatickou hydrolýzou, vďaka ktorému má najmenšiu molekulárnu hmotnosť a bioaktívne peptidy dokážu prenikať v oveľa väčšej miere do buniek. Takže oproti akýmkoľvek bežným hydrolyzovaným kolagénom signifikantne zvyšuje prienik a koncentráciu kolagénu v pokožke, vlasoch či nechtoch. Je to jeden z najlepších doplnkov stravy v oblasti starostlivosti o pleť. Štúdia preukázala, že užívanie 5 g Naticol® kolagénu po dobu 8 týždňov, zlepšilo elasticitu pokožky aj výskyt vrások v tvári. 2  Naticol-5g-štúdia

  • Vedecky preukázaný účinok. 2
  • Žiadna pachuť alebo nepríjemný zápach.
  • Obsahuje viac ako 99% čistých bielkovín.
  • Ľahko vstrebateľný.
  • Odolný voči teplu a kyslému pH.

Skombinovali sme hydrolyzované kolagény rybí a hovädzí

Medzi hovädzím a morským kolagénom je niekoľko rozdielov a bezpochyby obaja majú svoje výhody. Morský má blahodarný vplyv na našu pleť, vlasy a nechty. 2 Navyše je morský kolagén lepšie biologicky dostupný a vstrebáva sa až 1,5 krát rýchlejšie. Tým aj jeho účinky sú rýchlejšie viditeľné. Rybí kolagén sme doplnili o grass-fed hovädzí kolagén, ktorý je dôležitý pre z draví kĺbov a bezproblémový pohyb. Kĺby totiž môžu byť to, čo nás limituje v pravidelnom pohybe. Grass-fed hydrolyzovaný kolagén patrí medzi najkvalitnejšie, pretože pochádza z kráv kŕmených trávou, kde majú zvieratá dostatok priestoru na pohyb a navyše unikátnym štiepením (hydrolýzou) sú jednotlivé proteíny "rozbité" na menšie   kolagénové peptidy, ktoré ľudská bunka ľahko prijme.

hovezi vs morsky kolagen2
Zensky proteín štúdie

Vedecky dokázané: Vysoký príjem bielkovín podporuje redukciu hmotnosti!

Výskumy s dôrazom na vysoký príjem bielkovín preukázali ich vplyv na zníženie hmotnosti a tuku 3. Hneď niekoľko štúdií zistilo, že zvýšenie príjmu bielkovín podporuje chudnutie. Bola vykonaná šesťmesačná štúdia 4, ktorá zahŕňala 15 mužov a 50 žien s nadváhou alebo obezitou. Skupina s vysokým príjmom bielkovín stratila v priemere o 43 % viac tuku ako skupina s vysokým príjmom sacharidov. Ďalšia štúdia publikovaná v časopise Nutrients zistila, že strava s vysokým obsahom bielkovín je lepšia pre zníženie tuku ako strava s nízkym glykemickým indexom. Štúdie tiež ukazujú, že bielkoviny môžu pomôcť stabilizovať hladinu krvného cukru, čím znižujú chuť do jedla a hladu, ktoré môžu viesť k záchvatovitému prejedaniu. 5 Je to tým, že bielkoviny telo trávia dlhšie, čo pomáha udržiavať pocit sýtosti po dlhšiu dobu. Tým sa aj znižujú pocity, ktoré nás môžu doviesť k konzumácii nezdravých potravín, čo spôsobuje náhle zvýšenie hladiny krvného cukru.

Čo je to termický efekt a prečo sú dôležité bielkoviny pri chudnutí?

Bielkoviny majú vysokú termickú hodnotu. To znamená, že telo na ich trávenie musí vynaložiť väčšie množstvo energie. A vyšší výdaj energie = rýchlejšie chudnutie. Pri konkrétnom príklade: ak by ste zjedli hovädzí steak, ktorý má 250 kalórií, môžete očakávať, že vaše telo spáli približne 50 až 75 kalórií len na jeho trávenie. To je však iba hrubý odhad a skutočné množstvo spálených kalórií sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, vrátane vášho individuálneho metabolizmu.   Štúdie preukázali 6, že vyšší príjem bielkovín zvyšuje termogénny efekt (ich trávenie vyžaduje viac energie) a taktiež zvyšuje pocit sýtosti. To má za následok zníženie telesnej hmotnosti a tuku. Navyše sú bielkoviny viac sýtiace ako tuky alebo sacharidy, čo vedie k celkovo menšiemu príjmu kalórií. Tento efekt je čiastočne spôsobený uvoľňovaním hormónov, ako je cholecystokinín a GLP-1, ktoré majú za úlohu signalizovať do mozgu pocit sýtosti. Tieto hormóny sú uvoľňované ako odpoveď na príjem bielkovín a pomáhajú regulovať apetít.

  • Zvyšujú pocit sýtosti.
  • Zvyšujú termogénny efekt.
  • Podporujú udržanie svalovej hmoty.
  • Znižujú chute na nezdravé potraviny a prejedanie.
Zensky proteín štúdie energie

Rozdiel medzi natívnym srvátkovým proteínom a bežným „syrovým“ srvátkovým proteínom

Natívny srvátkový proteín sa vyrába za studena priamo z čerstvého mlieka od kráv pasúcich sa na pastvinách a kŕmených trávou. Zatiaľ čo "syrový" srvátkový proteín sa vyrába zo syra, presnejšie povedané z vedľajšieho produktu vzniknutého pri výrobe syra, srvátky. Bežný srvátkový proteín je teda oproti natívnemu proteínu viac spracovanou potravinou a pri procese výroby dochádza k degradácii aminokyselín i prospešných látok, pretože sa najskôr musí mlieko pasterizovať zahriatím, potom sa za vyšších teplôt vyrába syr a v poslednej fáze výroby ešte dochádza k zahrievaniu syra, aby bol vyrobený srvátkový proteín. Zatiaľ čo u natívneho proteínu dochádza iba k jednej pasterizácii na začiatku pri výrobe mlieka a potom safiltráciou priamo z mlieka šetrne za nízkych teplôt získava natívny srvátkový proteín bez degradácie krehkých väzieb medzi aminokyselinami . Výsledným produktom je potom proteín mimoriadne kvalitný, čistý a pre telo veľmi dobre vstrebateľný aj stráviteľný. Natívny proteín sa vyznačuje vyššou koncentráciou aminokyselín (7 g BCAA na dávku) a telu prospešných látok (laktoferín, imunoglobulín). Natívny proteín je kaviárom medzi proteínmi. Štúdie ukazujú, že natívny srvátkový proteín zvyšuje koncentráciu aminokyselín v krvi viac ako bežný srvátkový proteín alebo mlieko, čo by mohlo zjednodušene povedané predĺžiť čas na budovanie svalov v tele.

Vyroba proteínu_1_bez pozadi_sk
Vyroba proteínu_bez pozadi_sk

Šetrná výroba proteínu z natívnej srvátky

Jeden z dôvodov, prečo si natívna srvátka vedie tak dobre v obsahu a vstrebateľnosti bielkovín, je výrobný proces. U proteínu z natívnej srvátky dochádza k pasterizácii iba raz, zatiaľ čo u srvátkového proteínu dvakrát. Tým môže dôjsť k denaturácii (znehodnoteniu) bielkovín a navyše výroba natívneho srvátkového proteínu prebieha procesom mikrofiltrácie za studena (teplota do 10 °C). Jednoducho povedané možno povedať, že výroba natívneho srvátkového proteínu je natoľko šetrná, že si vďaka tomu proteín zachová množstvo bielkovín aj vyššie množstvo aminokyselín.

brainmax women proteín druha produkt

Najkvalitnejší druh proteínu na trhu

Na rozdiel od bežnej srvátky je natívny proteín získavaný priamo z mlieka za studena, čím sa násobí jeho stráviteľnosť a využiteľnosť bielkovín. Slovo "natívny" sa spája k procesu, pri ktorom sa oddelí srvátka a mlieko bez toho, aby predtým dochádzalo k oddeleniu za účelom výroby iných mliečnych výrobkov ako to je u bežných proteínov. Spôsob šetrného spracovania sa prejavuje aj na aminokyselinovom spektre, kedy natívny srvátkový proteín obsahuje až o 16% viac proanabolického leucínu a skoro o 40% viac cystínu. V každej odmerke nájdete takmer 26 g bielkovín . Natívny proteín obsahuje prirodzene veľmi pestré spektrum aminokyselín. Každá aminokyselina má v tele svoju špecifickú funkciu, jedna bez druhej, však fungujú len na pol plynu, dohromady sú preto oveľa silnejšie!

agave inulín women proteín

Miesto umelých sladidiel - inulín

Častým problémom nielen pri proteíne, ale iných doplnkov stravy je chuť. Tá býva často doháňaná sukralózou. Umelým sladidlom, ktoré má negatívny vplyv na naše zdravie. Hoci sa sukralóza vyrába z cukru, nejedná sa o prírodný produkt. Sukralóza sa vyrába viacstupňovým patentovaným chemickým procesom. 7

Štúdia z roku 2020 výskumníkov z Yale Cell Metabolism zistila, že konzumácia nápojov sladených sukralózou počas 10 dní znižuje citlivosť na inzulín u zdravých osôb. Autori štúdie tiež poznamenali, že obzvlášť znepokojujúce je aj to, že metabolické zmeny nasledovali po veľmi krátkom čase. 7 Preto sme ako sladidlo zvolili inulín. Vlákninu so sladkou chuťou, ktorá tiež pôsobí ako prebiotikum, vďaka čomu podporuje rast zdraviu prospešných baktérií v čreve a tým aj výrazne podporuje zdravie celého tráviaceho traktu .

  • Zvyšuje riziko inzulínovej rezistencie a cukrovky II. typu.
  • Zvyšuje riziko zažívacích problémov.
  • Mení zdravie čriev a poškodzuje GI trakt.
  • Zabíja zdraviu prospešné probiotické baktérie v našich črevách.
  • Pri zahrievaní vytvára toxické zlúčeniny.
  • Môže viesť k nárastu hmotnosti.

Dávkovanie

Rozmiešajte 1 odmerku (35 g) s 200 ml vody alebo mlieka. S ohľadom na denný príjem bielkovín užívajte 1-3 dávky denne. Svoje využitie nájde nielen po tréningu, ale aj pri príprave raňajkovej kaše, smoothie, alebo pokojne aj pri pečení na obohatenie klasických buchiet a dezertov o cenné bielkoviny.

Výživové údaje a zloženie - Panettone

Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)
Balenie obsahuje 28 dávok.
Na 100 g na 35 g
Energetická hodnota
1288 kJ / 308 kcal
452 kJ / 108 kcal
Tuky
0,12 g
0,04 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny
0,05 g
0,02 g
Sacharidy
11,35 g
3,98 g
- z toho cukry
5,63 g
1,98 g
Vláknina
3,68 g
1,29 g
Bielkoviny
73,21 g
25,69 g
Soľ 0,37 g 0,13 g

 

Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, steviol- C ako kyselina l-askorbová, biotín, prírodný panettone arómu.

Podiel aminokyselín - Panettone

Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)
Balenie obsahuje 28 dávok.
% na 35 g
Kyselina glutámová
15,56
4,73 g
Leucín
11,05
2,37 g
Kyselina asparagová
10,19
2,24 g
Lyzín
9,26
2,04 g
Isoleucín
4,96
1,09 g
Valin
4,51
0,99 g
Threonine
4,26
0,94 g
Alanine
4,09
0,90 g
Prolín
4,08
0,90 g
Serin
3,87 0,85 g
Tyrozín
3,46
0,76 g
Fenylalanín 3,42 0,75 g
Cysteín 2,78 1,43 g
Arginín 2,17 0,48 g
Metionín 2,03 0,45 g
Tryptophan
1,94 0,43 g
Histidine 1,88 0,41 g
Glycín 1,74 0,38 g

Výživové údaje a zloženie - Kokos

Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)
Balenie obsahuje 28 dávok.
Na 100 g na 35 g
Energetická hodnota
1343 kJ / 321 kcal
473 kJ / 113 kcal
Tuky
1,49 g
0,52 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny
1,36 g
0,48 g
Sacharidy
12,29 g
4,31 g
- z toho cukry
5,50 g
1,98 g
Vláknina
1,21 g
0,43 g
Bielkoviny
73,38 g
25,75 g
Soľ 0,38 g 0,13 g

 

Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, kokosové mlieko, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, vitamín C ako kyselina l-askorbová, biotín, prírodná kokosová aróma.

Podiel aminokyselín - Kokos

Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)
Balenie obsahuje 28 dávok.
% na 35 g
Kyselina glutámová
15,56
4,73 g
Leucín
11,05
2,37 g
Kyselina asparagová
10,19
2,24 g
Lyzín
9,26
2,04 g
Isoleucín
4,96
1,09 g
Valin
4,51
0,99 g
Threonine
4,26
0,94 g
Alanine
4,09
0,90 g
Prolín
4,08
0,90 g
Serin
3,87 0,85 g
Tyrozín
3,46
0,76 g
Fenylalanín 3,42 0,75 g
Cysteín 2,78 1,43 g
Arginín 2,17 0,48 g
Metionín 2,03 0,45 g
Tryptophan
1,94 0,43 g
Histidine 1,88 0,41 g
Glycín 1,74 0,38 g

Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!

1.PATEL, Deep P, Shane M SWINK a Leslie CASTELO-SOCCIO. Review of Use of Biotin for Hair Loss . 2017.

2.CLINICAL ŠTÚDY CSR3463 – METHODS AND RESULTS

3. MOON, Jaecheol a Gwanpyo KOH. Clinical Evidence and Mechanisms of High-Protein Diet-Induced Weight Loss. 2020.

4. SKOV, AR, S TÚBRO, B RØNN a A ASTRUP. Randomized trial on protein vs carbohydrate in ad libitum tuku redukovaná diéta pre treatment of obesity. 1999.

5. ZHANG, Lijuan, Sherry Pagoto, Barbara Olendzki, Gioia Persuitte, Linda Churchilla, Jessica Oleski a Yunsheng MA. A nonrestrictive, weight loss diéta focused on fiber and lean proteín increase. 2018.

6. KUBOTA, Sodai, Yanyan LIU, Katsumi IIZUKA, Hitoshi KUWATA, Yutaka SEINO a Daisuke YABE. Review of Recent Findings on Meal Sequence: Príťažlivé diéty na prevenciu a riadenie typu 2 Diabetes . 2020.

7. DALENBERG, Jelle R., Barkha P PATEL, Raphael DENIS, Petra C VINKA, Serga Luqueta a Dana M SMALL. Short-Term Consumption of Sucralose with, ale Bez, Carbohydrate Impairy Neural a Metabolic Sensitivity do Sugar in Humans . 2020.

Obsah balenia: 1000 g.

Skladovanie: Pri izbovej teplote na suchom tmavom mieste.

Upozornenie: Ukladať mimo dosahu detí. Výrobok nie je určený pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie. Prípravok nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Dodržujte zdravý životný štýl.

Vyrábané v Českej republike pre firmu Votamax s.r.o.

Dodatočné parametre

Kategória: Proteíny
Forma: Prášok
Pre jedincov riešiacich: Regeneráciu a svalové kŕče, Svalovú hmotu a fyzický výkon, Pleť, vlasy, nechty
Typ: Proteín
Veľkosť balenia: 1 kg
Výrobca: BrainMax

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: