NATU - Hrozienka, 200g
Kód: 5414



Podrobný popis
NATU - Hrozienka
Hrozienka sú sušené bobule hrozna. K nám sa prevažne dovážajú, napríklad z USA, Mexika, Austrálie, Grécka či Turecka. Na výrobu hrozienok sa totiž používajú veľmi sladké plody, ktoré potrebujú teplejšie podnebie. Vznikli vlastne šťastnou náhodou - keď hrozno z horúčavy na slnku uschlo a bolo zvraštené, ľudia zistili, že aj tak sú tieto plody veľmi chutné. Ich história siaha až 4000 rokov hlboko, známe boli už v starom Egypte či Ríme.
Výhody
- rýchly zdroj energie
- náhrada nezdravých sladkostí
Využitie
Hrozienka skvele zaháňajú chuť na sladké. Majú všestranné využitie v slanej aj sladkej kuchyni. Ak zháňate zdravšiu alternatívu sladidiel, hrozienka sú správna voľba. Ak ich rozmixujete do cesta alebo smoothie, prirodzene dodajú sladkastú chuť. Ozdobte s nimi kašu, pridajte do šalátu alebo použite pri pečení. Vyniknú v kombinácii s jablkami a so škoricou v štrúdli alebo v tradičnej bublanine.
Vedeli ste, že?
Hrozienka majú nízky obsah bielkovín a tukov, naopak sú bohaté na sacharidy, ktoré vďaka vysokému obsahu vlákniny zasýtia naše telo na dlhšiu dobu, než iné bežné sladkosti. V týchto malých bobuľkách sa ukrýva veľké bohatstvo, čo sa týka vitamínov a minerálnych látok. Naše zdravie potešia napríklad vitamíny B, A či E. Z minerálnych látok spomeňme predovšetkým železo, ktoré je nutné dopĺňať pre prevenciu anémie. Hrozno v sušenej i nesušenej podobe je bohaté na antioxidanty a chráni tak organizmus pred voľnými radikálmi a spomaľuje starnutie. Celkovo pôsobí na organizmus protizápalovo a posilňujú krvný obeh.
Balenie
200 g
Alergény: Neobsahuje
Krajina pôvodu: Uzbekistan
Zloženie: Sušené hrozienka, slnečnicový olej
Nutričné údaje
Energetická hodnota | 1264 kJ / 302 kcal |
---|---|
tuky | 0,5 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,15 g |
sacharidy | 79,5 g |
- z toho cukry | 59,2 g |
bielkoviny | 3,4 g |
vláknina | 3,4 g |
soľ | 0 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | % AKCIA |
---|---|
Hmotnosť: | 0.22 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.