NATU - Kešu orechy, 200g
Kód: 5219Podrobný popis
NATU - Kešu orechy
Vďaka portugalským námorníkom, ktorí kešu doviezli v 16. storočí z Ázie cez Indiu a Mozambik je kešu rozšírené skoro po celom svete, predovšetkým v suchých tropických oblastiach.
Výhody
- najlepší pomer cena a kvalita
- vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín
- využitie v slanej aj sladkej kuchyni
Využitie
Hojne sa využívajú v indickej kuchyni, napríklad v kombinácii s ryžou. K príprave teplej i studenej kuchyne, kešu nátierky, kešu masla, do musli, dezertov aj koláčov. Používajú sa vo veľkej miere pri pripravovaní RAW pokrmov. Po rozmixovaní majú krémovú štruktúru, takže môžu slúžiť ako základ pre prípravu zdravších krémov, napríklad do tort alebo ako vegánska náhrada chutných syrov a smotany.
Vedeli ste že?
Kešu orechy obsahujú menej tukov ako väčšina ostatných orechov, z toho asi 82% týchto tukov sú nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú zdraviu prospešné. Okrem toho v kešu orieškoch nájdete aj značné množstvo draslíka, horčíka alebo fosforu, ktoré sú pre ľudský organizmus dôležité. Sú bohaté na vitamíny, Zemen skupiny B, ale aj vitamín K a E. Vysoké množstvo karotenoidov v kešu pôsobia liečivo na kožu, sliznicu a oči. Ďalej sú tieto orechy vhodné pri ochoreniach nervovej sústavy ako je častá nervozita, podráždenosť, depresie a tiež pri oslabení a únave. Používajú sa pri kŕčoch dutých orgánov, ako je hrubé črevo, maternica alebo pri angíne pektoris. Podporujú regeneráciu a sú vhodné pri anémii. Hŕstka denne funguje ako silné prírodné antidepresívum.
Balenie
200 g
Alergény: Sezamové semená a výrobky z nich
Krajina pôvodu: India
Zloženie: Kešu orechy
Nutričné údaje
Energetická hodnota | 2315 kJ / 553 kcal |
---|---|
tuky | 43,6 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 7,8 g |
sacharidy | 30,2 g |
- z toho cukry | 5,9 g |
bielkoviny | 18,2 g |
vláknina | 3,3 g |
soľ | 0 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Orechy a semienka |
---|---|
Hmotnosť: | 0.22 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.