Novinka! BrainMax Vitamin D3 & K2, D3 5000 IU / K2 ako MK7 150 mcg. Zakúpite: ZDE

NATU - Kokosový cukr, 300g

Kód: 4918
€4,50 –11 %
kokosovy cukr bio 300g (1)
€4,50 –11 % €3,99
Skladom

Relatívne novým sladidlom je kokosový cukor, ktorý sa získava z okvetia kokosových paliem. V dnešnej dobe sa stal oprávnenou konkurenciou rafinovaného repného cukru, oproti ktorému má výrazne nižší glykemický index (Gl = 35). Naviac je bohatý na minerálne látky, najmä železo, horčík, draslík a zinok.

Detailné informácie

Podrobný popis

NATU Kokosový cukor

BIO kokosový cukor je nerafinované prírodné sladidlo, ktoré sa tradične získava ručným zberom nektáru z kvetov kokosových paliem. Kokosový cukor má ľahko karamelovú chuť, vôňu i farbu.

V Ázii je používaný už mnoho rokov ako sladidlo, obsahuje vitamíny skupiny B, z minerálov horčík, draslík, zinok a železo, antioxidanty a aminokyseliny. Pomáha udržiavať stále vnútorné prostredie a blahodárne pôsobí na celý organizmus.

Výhody

  • prírodný BIO sladidlo z nektáru kvetov kokosovej palmy
  • nízky glykemický index 35
  • obsahuje minerálne látky, antioxidanty


Využitie

Kokosový cukor má podobnú sladivosť ako klasický biely cukor, takže ho v receptoch možno nahradiť v pomere 1: 1. Môžete ho pridať do kaše, smoothie alebo do cesta pri pečení.

Vedeli ste, že?

Používaním prírodných cukrov prispievate nielen zdravie ale aj ekológii? Ekologická výhoda výroby kokosového cukru z kvetov kokosových paliem spočíva v tom, že pôda nie je narušovaná chemizácie alebo každoročné orbou a okolité fauna a flóra nie je postihnutá a odstránenia ako pri pestovaní paliem (napr. Palma olejná) na plantážach v monokultúrach.

Krajina pôvodu: Indonézia / Srí Lanka

Zloženie: 100% kokosový cukor

Nutričné údaje

Energetická hodnota 1661 kJ / 391 kcal
tuky 0,75 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
sacharidy 97 g
- z toho cukry 94 g
bielkoviny 1,5 g
vláknina 1,5 g
soľ 0 g

Dodatočné parametre

Kategória: Potraviny
Hmotnosť: 0.3 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: