Brain Friday! Akčné ceny na desiatky obľúbených produktov! Zľavy až 60% sú len raz za rok! Zakúpite: TU

NATU - Křížaly, 120g

Kód: 5378
€2,47 –11 %
krizaly 120g
€2,47 –11 % €2,20
Skladom

Vrúbkované jablčné krúžky sú bohatým zdrojom vlákniny. Môžete použiť ako náhradu čerstvého ovocia alebo ako maškrtu na cesty. Svoje uplatnenie nájdu aj pri pečení sladkých pokrmov.

Detailné informácie

Podrobný popis

NATU - Križálky

Krížalky čiže sušené jablká, sa vyrábajú z rôznych odrôd jabĺk a sú známe už nejaké to storočie. Ohľaduplným sušením si zachovávajú stále rad prospešných látok, ale aj výbornú chuť, ktorá sa odvíja od použitej odrody jabĺk (kyslejšie / sladšie). Vďaka sušeniu ich však môžeme skladovať dlhšie, než čerstvé jablká. Strom jabloň, na ktorej jablká rastú, pochádza z Číny. Dnes na svete existuje 20 tisíc rôznych odrôd. Podľa doby zberu delíme jablká na letné, jesenné a zimné.

Výhody

  • rýchly zdroj energie
  • náhrada nezdravých sladkostí

Využitie

Sušené jablká možno jesť samotné, sú výbornou desiatou do školy ale aj do práce. Navyše na rozdiel od jabĺk v čerstvom stave skoro nič neváži. Môžeme ich použiť aj do štrúdle, závinov, buchiet či kašou.

TIPY

Sušené jablká nie je pred konzumáciou potreba nijak tepelne upravovať. Môžeme ich rovno primiešať k orechom, inému sušenému ovociu a máte výbornú raňajkovou zmes, ktorá nás nabudí na celý deň. Možno z nich vyrábať aj čaj. Stačí hrsť krížaliek zaliať horúcou vodou a nechať lúhovať. Jablká potom môžete ponechať v čaji a zjesť alebo precediť.

Vedeli ste, že?

Jablká, aj v ich sušenej podobe, sú známe vysokým podielom vlákniny.

Balenie
120 g

Krajina pôvodu: Česká republika

Zloženie: 100% sušené jablko

Nutričné údaje

Energetická hodnota 1474 kJ / 352 kcal
tuky 0,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
sacharidy 82,4 g
- z toho cukry 74,4 g
bielkoviny 0,85 g
vláknina 8 g
soľ 0,7 g

Dodatočné parametre

Kategória: Sušené ovocie a zelenina
Hmotnosť: 0.14 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: