NATU - Lyofilizovaná slivka, 20g
Kód: 5117Súvisiaci tovar
Podrobný popis
NATU - Lyofilizovaná slivka
Lyofilizácia je odborný názov pre sušenie potravín mrazom, vďaka čomu sa zachová výrazne väčšie množstvo živín ako pri klasickom sušení horúcim vzduchom.
Slivka je plodom slivky, ktorá je hojne rozšírená po celom miernom pásme severnej pologule. Má nízky obsah tukov, ale za to je bohatá na sacharidy.
Mrazom sušené slivky sú ľahké, voňavé a krásne chrumkavé. Pri kontakte s vodou zmäknú a navrátia sa do takmer pôvodného stavu. Sladkú chuť sliviek si tak môžete dopriať po celý rok.
Využitie
- do kaší - krásne sa hodia na dochutenie a ozdobenie raňajkovej kaše, napríklad v kombinácii s makom a so škoricou
- desiata - samotné alebo v kombinácii s iným mrazeným, sušeným ovocím môžu slúžiť ako rýchla a výživná desiata
- pečenie - slivky môžete pridať do cesta pri pečení koláčov
- RAW dezerty - vďaka svojej povahe sa hodí do RAW kuchyne
- prach z lyofilizovaných sliviek môžete použiť na zdobenie
Balenie
20 g
Krajina pôvodu: Nemecko
Zloženie: 100% mrazom sušené slivky
Nutričné údaje
Energetická hodnota | 1618 kJ / 385 kcal |
---|---|
tuky | 0,6 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,2 g |
sacharidy | 90 g |
- z toho cukry | 61 g |
bielkoviny | 3,7 g |
soľ | 0 g |
Vedeli ste, že?
Slivky sa pestujú v Európe už od 5 storočia nášho letopočtu. Ich pôvod je však dátumovaný oveľa skôr. Dôkazom sú kôstky nájdené pri archeologických vykopávkach z doby starého Ríma.
Dodatočné parametre
Kategória: | Lyofilizované ovocie |
---|---|
Hmotnosť: | 0.03 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.