NATU - Mandle blanšírované, 500g
Kód: 5264Podrobný popis
NATU - Mandle blanšírované
Mandle sú plody stromu mandľovníka obyčajného, ktoré sú blízko príbuzné s broskyňami. Patrí medzi škrupinové ovocie, rovnako ako lieskové oriešky alebo vlašské orechy. V najväčšej miere rastú mandľovníky v Číne a tiež v Kalifornii. Pôvodom sú mandle pravdepodobne z Grécka, odkiaľ sa rozšírili do celého sveta.
Výhody
- najlepší pomer cena a kvalita
- šetrne zbavené nestráviteľné šupky
- vysoký obsah bielkovín, vitamínov a minerálnych látok
- široké spektrum využitia v (RAW) kuchyni
Využitie
Mandle majú tradičné využitie pri pečení sladkých múčnikov, vianočného pečiva alebo makronek. V súčasnosti našli uplatnenie najmä vďaka vysokému obsahu bielkovín a bezlepkovému charakteru v najrôznejších Paleo receptoch. Vďaka ich charakteristicky sladkastej vôni a chuti sú hojne využívané pri príprave RAW dezertov.
Vedeli ste že?
V 30 gramoch mandlí (hrsť) máte zdravie na dlani? V tejto dávke máte obsiahnutú odporúčanú dennú dávku dôležitého antioxidantu vitamínu E, ktorý chráni bunky pred oxidatívnym stresom. V tejto dávke mandlí je obsiahnutý v optimálnom pomere vápnik (64 mg), horčík (144 mg) a fosfor (82 mg), ktorý sa stará o normálny stav kostí a pomáhajú udržiavať acidobázickú rovnováhu v tele. Optimálny pomer vápnika, horčíka a fosforu zaisťuje správne vstrebávanie týchto prvkov. A dobrá správa nielen pre športovcov! 30 g mandlí obsahuje 6 g bielkovín, čo je naozaj slušná dávka na tak malé množstvo
TIPY
- Raňajková kaša: Pridajte pár mandlí do kaše v kombinácii s ovocím.
- Smoothies: Rozmixujte s banánom, pridajte kakaový prášok, med a máte krémovej čokoládové smoothie, ktoré ocenia nielen vaše deti.
- Mandľové mlieko: Konzumácia mandľového mlieka je podľa ayurvédy vhodná po sexe k celkovej regenerácii.
- Príprava: Rozmixujte dva hrnčeky teplej vody a hrnček mandlí výkonným mixérom rozmixujte. Vzniknutý nápoj preceďte. Mlieko dochuťte kardamónom, šafranom, maslom ghí a lyžičkou medu. Zvyšnú drť môžete využiť na prípravu palaciniek, lievancov alebo ju použiť na prípravu rozjasňujúcej pleťovej masky.
- Mandľové maslo: Rozmixujte mandle vo výkonnom mixéri na jemno. Môžete pridať prírodné sladidlá a štipku soli na dochutenie.
- Pečenie: Využite namletej mandle ako súčasť cesta na pečenie v najrôznejších receptoch.
- Dochucovanie jedál: Dochádza vám inšpirácia ako dochutiť pokrmy? Siahnite po mandliach. Hodí sa do sladkých i slaných jedál.
- Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejom, medom a štipkou soli a získate lahodnú marockou nátierku!
marcipán - Makrónky: Tradičné francúzske makrónky si pripravíte jednoducho z vaječných bielkov, mletých mandlí a cukru.
- Turrón: Pripravte si z mandlí tradičnej španielsku pochutinku.
Balenie
500 g
Alergény: Suché orechy a výrobky z nich
Krajina pôvodu: USA
Zloženie: Mandle natural - jadrá
Nutričné údaje
Energetická hodnota | 2593,9 kJ / 628 kcal |
---|---|
tuky | 56 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 4,5 g |
sacharidy | 4,5 g |
- z toho cukry | 4 g |
bielkoviny | 21 g |
vláknina | 12 g |
soľ | 0 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Orechy a semienka |
---|---|
Hmotnosť: | 0.52 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.