NOVINKA! BrainMax Pure HHC & CBD ! Více: ZDE
Vyzkoušejte zdravé snídaně v podobě granoly ZDE
NOVINKA: BrainMax Pure protein cookies ! Více: ZDE

Nominal - Směs na chléb s lněnou vlákninou bezlepkový 500 g

Kód: 98109
€3,20
Skladom (1 ks)

Zmes na prípravu chutného zdravého bezlepkového chleba s ľanovou vlákninou. Okrem lepku neobsahuje zmes ani mlieko, vajcia, arómy, umelé farbivá či konzervanty. Príprava je jednoduchá, k zmesi stačí pridať vodu, olej a droždie.

  • vhodné pre celiakov
  • ľahká príprava domáceho chleba
  • možno piecť aj bez použitia domácej pekárne

Detailné informácie

Odborné poradenstvo
Odborné poradenstvo
Sme skúsení. Radi poradíme!
Testujeme, čo predávame
Testujeme, čo predávame
Overujeme vysokú kvalitu produktov.
Rýchla expedícia
Rýchla expedícia
Produkty máme skutočne na sklade.
Doprava zadarmo
Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 80 eur.

Podrobný popis

Zmes na chlieb s ľanovou vlákninou bezlepkový 500 g

Firma Nominal je na trhu už 20 rokov. Dôležitými hodnotami sú pre nich príroda, starostlivosť, pokora a usilovnosť. Dbajú predovšetkým na kvalitu surovín, niektoré si aj sami pestujú. Značka patrí medzi priekopníkov bezlepkových potravín v Českej republike.

Chlieb sa nemusíte báť obohatiť rôznymi semienkami. Do cesta s kľudom zamiešajte treba slnečnicové semienko a navrch chleba nasypte napríklad tekvicové semienka. Zo zmesi pripravíte aj iné druhy pečiva, napríklad výborné hrčky alebo rustikálny kocky.

Základná príprava

  • 500g zmes
  • 440 ml (g) vody
  • 20 ml oleja
  • 13g čerstvého droždia

Postup na prípravu chleba v domácej pekárni

Na dno nádoby na pečenie patrí tekuté suroviny - voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždie a pridajte zmes na chlieb. Odporúčaná dávka droždie v spojení s vodou izbovej teploty sa týka 2hodinových programov "glutén free" či šprint (ETA). Pri ostatných Picek si musíte nájsť svoj spôsob pečenia. Vychádza Ak z pekárne chlieb prekysnutie (prepadnutý s veľkými nerovnomernými pórmi vo striedke), znížte dávku droždia alebo použite chladnejšie vodu. Ak máte opačný problém a chlieb je nedokynutý s prípadnými prasklinami, použite teplú vodu alebo viac kvasníc.

Postup pre pečenie v bežnej rúre

Vymiešajte cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia strážite sami, môžete dávku droždie zvýšiť na 15 g / 500 g zmesi. Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie. Ľahké je cesto spracovávať naolejovanými dlaňami. Z cesta môžete vytvarovať valec, obaliť napr. Vo slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do formy. Chlieb necháte kysnúť 45-60 min. pod vlhkou utierkou, aby povrch neokoral. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 ° C cca 60 min. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom. Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.

zloženie

Deproteinovaný pšeničný škrob, pšenová múka, lupinová múka, zemiakový vločky, ľanové múka, zahusťovadlo: guarová múka, cukor, soľ, chlebové korenie.

alergény

vlčí bôb

skladovanie

Skladujte v suchu vždy dobre uzatvorené.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 375 kJ / 329 kcal
tuky: 1,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g
sacharidy: 70,0 g
z toho cukry: 3,7 g
vláknina: 8,2 g
bielkoviny: 6,8 g
soľ: 2,0 g

Dodatočné parametre

Kategória: % AKCIA
Hmotnosť: 0.5 kg
Krajina pôvodu: ČR
Obsah: 500g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: