Pomôžte nám! S jarným upratovaním skladu! Viac: ZDE

Pu-Erh

Zrejúce čaj Pu Ehr patrí bezpochyby k najznámejším čínskym čajom. Pomenovaný nebol podľa miesta svojho pôvodu, ale podľa mesta Pu-er v provincii Yunnan. Východiskovou surovinou pre vznik shu (tmavého) alebo sheng (zeleného, zrejúceho) Puerh je Maochovmu - zvädnuté lístky, v ktorých je zastavená prebiehajúca oxidácia, a ktoré sú následne zvinované, sušené a triedené na základe kvality do niekoľkých skupín. V prípade tvorby sheng Pu Erhu je Maocha naparené a zlisovaná do požadovaného tvaru a ďalej sa necháva za vhodných podmienok zrieť. Shu Pu Erh vznikol z dôvodu snahy napodobniť už zrelé sheng Pu Ehry a lístky tu prechádzajú procesom umelo riadenou fermentáciou nazývanou Wu Dui. Doba tohto procesu sa pohybuje od 1 do 3 mesiacov. Nakoniec sú lístky navážené, proparené a zlisované. Najčastejšie je Pu Erh lisovaný do tvaru koláčov, hniezd alebo tehál, možno ho kúpiť aj ako sypaný čaj.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie