Pu-Erh
Zrejúce čaj Pu Ehr patrí bezpochyby k najznámejším čínskym čajom. Pomenovaný nebol podľa miesta svojho pôvodu, ale podľa mesta Pu-er v provincii Yunnan. Východiskovou surovinou pre vznik shu (tmavého) alebo sheng (zeleného, zrejúceho) Puerh je Maochovmu - zvädnuté lístky, v ktorých je zastavená prebiehajúca oxidácia, a ktoré sú následne zvinované, sušené a triedené na základe kvality do niekoľkých skupín. V prípade tvorby sheng Pu Erhu je Maocha naparené a zlisovaná do požadovaného tvaru a ďalej sa necháva za vhodných podmienok zrieť. Shu Pu Erh vznikol z dôvodu snahy napodobniť už zrelé sheng Pu Ehry a lístky tu prechádzajú procesom umelo riadenou fermentáciou nazývanou Wu Dui. Doba tohto procesu sa pohybuje od 1 do 3 mesiacov. Nakoniec sú lístky navážené, proparené a zlisované. Najčastejšie je Pu Erh lisovaný do tvaru koláčov, hniezd alebo tehál, možno ho kúpiť aj ako sypaný čaj.