NOVINKA: BrainMax Astaxanthin! Viac: ZDE

Portobello plnené zmesou z quinoy

Suroviny:

  • 280 g portobella
  • 100 g bielej neuvarenej quinoy
  • 1 veľká biela cibuľa
  • 3 strúčky cesnaku
  • Zväzok petržlenovej vňate
  • 2 stredne veľké paradajky
  • 50 g zelených olív
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1 lyžička rozmarínu
  • vegánska alternatíva syra (na posypanie)
  • 3 lyžice strúhanky
  • 3 - 4 ks cherry paradajok
  • Štipka himalájskej soli
  • Mleté čierne korenie
  • Olivový olej

Postup:

Šampiňóny umyjeme, opatrne vyberieme vnútro a dáme zatiaľ bokom. Nakrájame si cibuľu, paradajky, olivy a cesnak. Quinou pred varením necháme stáť v studenej vode po dobu cca 10 minút. Potom varíme domäkka (podobne ako ryžu hrnček quinoy = cca 2 hrnčeky vody). Akonáhle sa quinoa uvarí, vo väčšej panvici si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme vnútro zo šampiňónov a restujeme pár minút. Potom pridáme nakrájané paradajky, petržlenovú vňať, olivy, cesnak, quinou, bylinky a dochutíme. Zmes varíme 2-3 minúty, kým sa suroviny nespoja. Akonáhle zmes máme hotovú, pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie a uložíme naň šampiňóny. Šampiňóny ešte potrieme zvnútra i vonkajšej strany zmesou oleja, byliniek a cesnaku. Následne už len plníme vopred pripravenou zmesou a posypeme strúhankou a syrom. Nakoniec pridáme navrch nakrájané cherry paradajky a bylinky. Pečieme 5-10 minút na 180 stupňov. Nakoniec pridáme na vrch nakrájané cherry paradajky a čerstvé bylinky. Pečieme cca 5 – 10 minút na 180 stupňov. Podávame s pečenou tekvicou, zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

maso-zelenina-do produktu

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie