NOVINKA: BrainMax Astaxanthin! Viac: ZDE

Tvarohový kysnutý mazanec

Suroviny:

  • 500 g - 550 g hladká špaldová múka (podľa tekutosti tvarohu)
  • 250 g tvaroh vo vaničke (ideálne tučný)
  • 50 ml vlažné mlieko
  • 100 g zmäknuté maslo
  • 2 stredné vajcia + 1 na potrenie
  • 100 g xylitol
  • 7 g sušené droždie - 1 balenie
  • 1/2 lyžičky vanilky
  • 1 lyžica rumu
  • nastrúhaná kôra z 1 citrónu
  • 50 g mandle do cesta + 50g na posyp (plátky, sekané)
  • 100 g sušené ovocie (hrozienka, marhule, brusnice..)

Postup:

mise najprv zmiešame všetky suroviny, okrem mandlí a sušeného ovocia a vypracujeme hladké nelepivé cesto – začneme s 500 g múky – pokiaľ by lepilo, prisypte ešte 50 g múky (každý tvaroh je inak tekutý). Nakoniec do cesta zapracujeme sušené ovocie a 50 g mandlí. Cesto preložíme do misy, zakryjeme utierkou, poprášime múkou a dáme kysnúť – 1h na teplom mieste. Vykysnuté cesto preložíme na dosku, vypracujeme bochník a necháme na plechu ešte 15 minút dokysnúť pod utierkou. Medzitým si rozpálime rúru na 160 °C. Mazanec potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme zvyškom mandlí a môžeme narezať do kríža. Pečieme v predhriatej rúre na cca 50 minút kým sa nelepí na špajdľu - mazanec som cca po 30 minútach, keď zozlatol, prekryla alobalom, aby sa nespálil a dopiekol. Po upečení môžeme pocukrovať práškovým cukrom.

278538497_324941419743206_7100098129678849579_n

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie