Suroviny:
- Recept (2 porcie)
- 300 g lososa
- 2 mrkvy
- 170 g cukety
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajíčka
- himalájska soľ, korenie
- čerstvá majoránka
- 300 g zemiakov
- ghí
- grilovacie bylinky
- čerstvá zelenina
- lahôdkové droždie
- 80 g tvarohu
- cesnakový prášok
- čerstvá bazalka
- olivový olej
Postup:
Lososa zbavíme kože a kostí a rozmixujeme ho v mixéri na malé kúsky. V miske ho zmiešame s nastrúhanou zeleninou, prelisovaným cesnakom, korením a vajíčkami. Zo zmesi tvoríme karbonátky, ktoré pečieme 30 min na 180 °C. Po 15 min pečení ich otočíme. Spolu s nimi v rúre pečieme aj nakrájané zemiaky premiešané v zmesi ghí a korenia. Karbonátky podávame so zemiakmi, čerstvou zeleninou posypanou lahôdkovým droždím a dipom (zmiešame tvaroh, prelisovaný cesnak, olivový olej, bazalku, soľ a korenie).