Kombuchy
Najpredávanejšie
Kombucha je jemne perlivý fermentovaný nápoj, ktorý vzniká kvasením čierneho alebo zeleného čaju s cukrom prostredníctvom čajovej huby – kombuchy. Väčšina cukru sa počas fermentácie spotrebuje, teda výsledná chuť nie je sladká. Kombucha sa hovorí hube pochádzajúcej z východnej Ázie. Nejedná sa o bežnú hubu, ako ju poznáme, ale o symbiotický útvar tvorený niekoľkými druhmi kvasiniek a baktérií. Má tvar plochého gumovitého, svetlo šedého alebo hnedého lievancu.
Prečo popíjať kombuchu?
Časté popíjanie ovplyvňuje detoxikáciu organizmu a môže zlepšovať cholesterolový profil. Vďaka obsahu kofeínu má energizujúci účinok a obsahuje vitamíny skupiny B a železo. Tiež prispieva k zlepšeniu zažívaniu a to vďaka obsahu prospešných probiotických baktérií, čo vedie k posilneniu imunity organizmu.