Suroviny:
- 150 g quinoy mix
- 250 g kreviet
- 2 PL sušených fíg
- Červená a žltá paprika
- 1 cibuľa
- 2 strúčky cesnaku
- Tekvicové semienka
- 2 lyžička mletej červenej papriky
- Štipka himalájskej soli
Postup:
Uvaríme quinou (pomer vody 2 hrnčeky vody a 1 hrnček quinoy). Za občasného miešania varíme asi 15 minút, kým sa voda nevstrebe. Medzitým si nakrájame papriku, cibuľu a sušené figy. Vo WOK panvici si na troške ghí masla orestujeme cibuľu a cesnak. Pridajte krevety, červenú papriku a soľ. Keď sú krevety ružové, pridáme nakrájanú papriku a miešame na miernom ohni. Po pár minútach pridáme uvarenú quinou a všetko premiešame. Na záver pridáme nakrájané figy a posypeme tekvicovými semienkami.