Červené kuracie karí

Suroviny:

Recept na 4 porcie:

  • 400 g kuracích pŕs
  • 1 lyžice oleja
  • 50 g červenej karí pasty
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 balenie thajskej mrazenej zeleniny alebo mix čerstvej - mrkva, struky, bambus. výhonky apod.
  • 100 ml vody alebo vývaru

Na dochutenie:

Postup:

Na panvici rozpálime lyžicu oleja a pridáme karí pastu, necháme minútku rozvoňať. Prilejeme vodu, potom kokosové mlieko a privedieme do varu. Do vriacej omáčky pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia. Zmes necháme pod pokrievkou na miernom plameni prebublávať 15 minút. Pridáme zeleninu a varíme bez pokrievky 10 min. Nakoniec zmes dochutíme podľa našej chuti - soľou, chilli, limetkami a pod. Podávame s basmati ryžou.

gulas-DP