Slivkové knedle so škoricovou strúhankou

Slivkové knedle so škoricovou strúhankou

Postup

  1. Ideálne je deň vopred začať s prípravou cesta.
  2. Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ich uložte do chladničky.
  3. Na druhý deň ich olúpte a nastrúhajte najemno, opäť na izbovú teplotu.
  4. Pridajte ostatné suroviny a vypracujte cesto.
  5. S cestom pracujte rýchlo, pretože pokiaľ príliš dlho stoja, zemiaky začnú púšťať vodu.
  6. Na pomúčenej pracovnej ploche z neho vytvarujte valec.
  7. Umyté a osušené slivky prekrojte na polovice a odkôstkujte.
  8. Z valca odkrajujte kolieska cesta a do každého baľte naplnené slivky.
  9. V rukách vytvárajte hladké guličky a varte ich v osolenej vriacej vode asi 10 minút, kým nevyplávajú na povrch.
  10. V menšom hrnci rozpustite ghee a na miernom ohni ho nechajte rozpustiť.
  11. Posypte opraženou strúhankou zmiešanou so škoricou a perníkovým korením.
  12. Prelejte rozpusteným gheem.

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: