Kari hrniec

Kari hrniec

1 hodina
20.02.2023
Kari

Postup

  1. V hrnci alebo na panvici na oleji orestujte cibuľu a koreňovú zeleninu do svetlo zlatistej farby. Pridajte cesnak a varte ďalšiu minútu alebo dve. Potom pridajte karí, kajenské korenie alebo chilli a rascu. Časť cesnaku si môžete odložiť a pridať na záver pre čerstvejšiu cesnakovú chuť.
  2. Do hrnca alebo panvice so zeleninou pridajte vegan proteínové rezančeky s vývarom a nechajte asi 5 minút variť.
  3. Pridajte kokosové mlieko a pár minút povarte. Vegánske rezančeky absorbujú veľa tekutiny, takže pokiaľ je omáčka príliš hustá, pridajte viac vody.
  4. Nakoniec pridajte soľ, čierne korenie, jablkový ocot, cesnak odložený stranou a čerstvý koriander.
  5. Ak chcete omáčku hustejšiu, použite malé množstvo kukuričného škrobu.

TIP: Podávajte kari s varenou ryžou či akoukoľvek obilninou, cestovinami, koreňovou zeleninou pečenou v rúre alebo čímkoľvek, čo máte v kuchyni!

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: