Biohackerská značka NOW

Doplnky stravy NOW som prvýkrát zbadal na dovolenke v USA pred štyrmi rokmi. V čase, keď existoval iba jeden náš produkt: BrainMax 1.0. Dokonca som si vtedy kúpil od NOW zinok glycinát. Potom som sa už k značke celé štyri roky nedostal, pretože ma nebavilo „zložito“ nakupovať doplnky stravy v zahraničí na amazone. Pred štyrmi rokmi by som neveril, že budeme prevádzkovať už dnes už celkom "veľký e-shop" BrainMarket nieto ešte, že by sme predávali produkty NOW. Roky ubehli ako voda a je to tu :)

A v čom sú vlastne produkty NOW tak výnimočné?

No výnimočné byť musia, inak by na BrainMarkete nemali, čo robiť :) Nesústredíme sa na predaj toho, čo trh chce, ale toho, čo má kvalitu a funguje. Náš marketing sú účinnosť a kvalita našich produktov, nie pekný obal so svalovcom :) Exkluzivita NOW Foods spočíva predovšetkým v čistote, forme a obsahu účinných látok. Prirovnal by som túto značku k Viridianu pre BioHackerov. Samozrejme Viridian je košer, úplná top kvalita, ktorej sa nič nepribližuje, ale chýbajú im v repertoári biohackerské produkty. Filozofia NOW food je zachovať kvalitu produktu a cenovú dostupnosť, tak ako s firmou začínal jej zakladateľ Richard Elwood pred viac ako 50 rokmi. Spoločnosť NOW food tiež získala niekoľko ocenení v inovácii produktov a predovšetkým už spomínanej kvality.

now

Aké produkty odporúčam vyskúšať

  • Začal by som asi u tráviacich enzýmov Super EnzymesSuper Enzymes je kompletná zmes obsahujúca Betain HCl, pepsín, volskú žlč, pankreatické enzýmy, bromelaín a papaín, čo sú látky schopné rozkladať nielen tuky, sacharidy a bielkoviny obsiahnuté v jedle.
  • Keď sme u tráviacich enzýmoch, tu by som ešte zmienil Gluten Digest: Komplex tráviacich enzýmov proteázy, amylázy a glukomylázy cielený na jedlá obsahujúce lepok. Lepok (glutén) je všeobecný názov pre skupinu zle stráviteľných glykoproteínov, ktoré sa vyskytujú najmä v obilninách. Hoci tieto enzýmy nenahradia bezlepkovú diétu, môžu byť vhodným doplnkom pre prípad náhodnej kontaminácie lepkom. Oceniť ich môžu aj ľudia, ktorí lepok bežne konzumujú, ale pociťujú po ňom tráviace ťažkosti.
  • Ďalší produkt, ktorý stojí za zmienku je Cholin & InositolKomplex obsahujúci cholín a inositol s pozitívnymi účinkami na udržanie normálnej činnosti pečene či metabolizmu lipidov. Hlavnou funkciou cholínu je byť stavebným kameňom pre acetylcholín, ktorý je dôležitým neurotransmitérom (prenášačom vzruchu medzi nervovými bunkami). Jeho nedostatok je často skloňovaný ako jeden z príznakov vzniku Alzheimerovej choroby alebo demencie.
  • Konečne máme v ponuke tiež kombináciu Vitamínu D3 a K2Kombinácia dvoch veľmi dôležitých vitamínov, ktoré sú vďaka svojmu prispievaniu k zdraviu kostí, zubov a kardiovaskulárneho systému predmetom mnohých výskumov.

Produktov od NOW Foods máme v ponuke už takmer 80. Iste medzi nimi nájdete pre vás omnoho zaujímavejšie doplnky stravy. Celú ponuku nájdete tu.

Jiří Votava

 

Ak ste v článku zaznamenali chybu alebo preklep, dajte nám, prosím, vedieť na mail korektura@brainmarket.sk. Ďakujeme!