Jarné upratovanie skladu! Stovky produktov výhodnejšie! NAKUPOVAŤ

Garden of Life

Garden of Life je poprednou značkou doplnkov stravy. Odlišuje sa hlavne vďaka svojej filozofii o potravinách. Ich suplementy, probiotika, vitamíny a ďalšie produkty sú vyrábané vždy iba z čistých, nespracovaných ingrediencií a potravín bez použitia chemických látok.

Čím je značka Garden of Life unikátna?

  • Doplnky stravy tej najvyššej možnej kvality
  • Produkty pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva
  • Produkty majú dostatok slnka, vzduchu, vody a času na rast, čo ich robí nutrične omnoho bohatšími
  • Doplnky sú vyrábané zo skutočných potravín (z organického ovocia, bylín, zeleniny, strukovín atď.)
  • Zakladajú si na Bio, čistých a nespracovaných potravinách
  • K výrobným procesom nepoužívajú chemikálie, na rozdiel od mnohých spoločností

garden-of-life-logo_290x

 

Pri výrobe produktov tejto spoločnosti sú dodržiavané vysoké štandardy, za ktorými stoja klinicky študované ingrediencie, špičková technológia, dôraz na kvalitu a spolupráca s ekologickým poľnohospodárstvom.

Spoločnosť dbá na kvalitu, manuálnom pestovaní surovín v bohatej, úrodnej, organickej pôde, bez GMO a chemikálií, s dostatkom slnka, vzduchu, vody a hlavne času tak, aby bolo zbierané v tú pravú dobu a len to najlepšie.

História

Zakladateľom spoločnosti Garden of Life je Jordan Rubin. Ten je mnohými považovaný za najuznávanejšieho a najobľúbenejšieho odborníka na prírodné zdravie v Amerike. Ako teenager v 19 rokoch mu bola diagnostikovaná závažná forma Crohnovej choroby a počas krátkej chvíle sa jeho zdravie razantne zhoršilo. Bol pripútaný na invalidný vozík, zažíval neznestiteľné tráviace problémy, bolesť, nevoľnosť a lekári mu nedávali dostatok nádejí na uzdravenie. S týmto prístupom klasickej medicíny nebol však spokojný, a preto sa rozhodol pre alternatívnu liečbu, založenú na rastlinnej strave pozostávajúcej z nespracovaných, surových potravín. Jeho jedálniček sa skladal hlavne z ovociazeleniny, semiačok a z mäsa z hydiny kŕmenej trávou. Behom pár týždňov sa jeho stav rapídne zlepšil a už v 21 rokoch bol schopný vrátiť sa ku svojmu bežnému životu.

pexels-photo-314780

Inšpirovaný touto životnou etapou založil v roku 1999 spoločnosť Garden of Life, teraz poprednú spoločnosť zaoberajúcou sa doplnkami stravy so zdravou výživou.

Spoločnosť je založená na viere, že celkové zdravie má korene v zdravom stravovaní a trávení. Kladú dôraz hlavne na enzýmy, probiotiká, potravinové kofaktory a živiny, ktoré pochádzajú z najkvalitnejších organických non GMO zdrojov.

Svoju filozofiu založil na troch princípoch:

      • Nespracovaných potravinách - spoločnosť sa zameriava na potraviny vysokej kvality, ktoré majú najväčší potenciál ovplyvniť naše zdravie.
      • Čistých potravinách - v Garden of Life dbajú, aby všetky potraviny obsiahnuté v produktoch boli pestované bez chemikálií.
      • Vystopovateľnosti - kľúčový princíp, ktorý činí produkty Garden of Life tak špeciálnymi. Spoločnosť dbá na to, aby mala vždy všetky informácie o pôvode ingrediencií obsiahnutých v produktoch. To znamená informácie o tom, kde sú potraviny pestované, aké poľnohospodárske postupy sú používané, pracovné podmienky zamestnancov a ďalšie. Vďaka tomu je väčšina ich produktov označená certifikátom USDA organic a non-GMO, ktoré zaisťujú, že ovocie aj zelenina sú pestované bez chemikálií.

pexels-photo-296230
Vaše telo bolo stvorené k jedlu, spracovávaniu a odovzdávaniu výživy z potravy - skutočné, zdravé jedlo. Keď teda vytvárame naše výrobky, začíname tým, že sa pozrieme na jedlo a na to, čo nám v strave môže chýbať. Keďže vieme, že mimoriadne jedlo má mimoriadne zdravie, zaujíma nás len to najlepšie, čo príroda ponúka." 

Ako už bolo zmienené, Garden of Life je držiteľom rady certifikátov, z ktorých jeden z najvýznamnejších je USDA Organic. Spoločnosť sa snaží zaistiť, aby práve čo najviac produktov nieslo označenie USDA Organic.

Snímek obrazovky 2020-08-05 v 9.34.35

USDA Organic - je označenie pre potraviny či iné poľnohospodárske produkty, ktoré boli vyrobené schválenou metódou dodržujúcou špecifické požiadavky:

  • Žiadne GMO
  • Žiadne antibiotiká či rastové hormóny
  • Žiadne syntetické hnojivá
  • Žiadne zakázané pesticídy
  • Žiadne ožiarenia
  • Žiadne odpadové kaly
  • Prísne dodržiavanie noriem týkajúce sa zdravia a dobrých životných podmienok zvierat
  • 100% organické krmivo
  • Poskytujú zvieratám prístup do prírody
  • Špecifické metódy pre ochranu pôdy a vody
  • Redukcia znečistenia

Okrem toho plodiny musia byť pestované na pôde, na ktorej neboli 3 roky aplikované žiadne chemické látky.

Okrem USDA Organic produktov spoločnosť ponúka tiež GMO, vegánske, bezlepkové či košér produkty

Snímek obrazovky 2020-08-05 v 10.44.19Snímek obrazovky 2020-08-05 v 10.52.54Snímek obrazovky 2020-08-05 v 10.52.57Snímek obrazovky 2020-08-20 v 9.10.33Snímek obrazovky 2020-08-20 v 9.10.19Snímek obrazovky 2020-08-20 v 9.10.05Snímek obrazovky 2020-08-20 v 9.10.15Snímek obrazovky 2020-08-20 v 9.10.26Snímek obrazovky 2020-08-20 v 9.10.30Snímek obrazovky 2020-08-20 v 9.13.21Snímek obrazovky 2020-08-20 v 9.13.24

Testovanie

Spoločnosť Garden of Life dodržiava radu vysokých štandardov, vďaka ktorým je jednotkou v oblasti prírodných produktov. Celý proces začína klinicky študovanými ingredienciami a špičkovou technológiou.

Výrobky sú neustále testované na ich účinnosť, bezpečnosť a obsah kontaminantov. Každý produkt je skúmaný a vyvýjaný tak, aby bol najbezpečnejší a najúčinnejší.

Garden of Life dúfa, že v jeden deň spoločnosti i spotrebitelia využijú svoje ekonomické sily k zastaveniu rastúceho prílivu geneticky modifikovaných potravín.

Výrobky spoločnosti Garden of Life:

  • sú bezpečne vyrábané cGMP (current Good Manufacturing Practices)
  • sú testované tak, aby boli bezpečné a vyhovovali potravinovým štandardom.
  • sú testované poprednou nezávislou testovacou agentúrou.
  • spĺňajú normy, ktoré vyžadujú certifikované ekologické produkty USDA.
  • spĺňajú štandardy projektu bez GMO - sú bezpečné bez geneticky modifikovaných zložiek.

Bez GMO

GMO je skratka pre geneticky modifikovaný organizmus. Laicky povedané, GMO je možné považovať ako rastlinu pochádzajúcu zo semena, ktoré bolo infikované baktériami alebo pesticídmi, aby jej pomohli zostať nažive, keď je pôda, v ktorej rastie zasiahnutá chemikáliami. 

Chemické spoločnosti investovali miliardy dolárov do vývoja týchto geneticky modifikovaných semien. Každoročne potom zvyšujú ceny semien. To kladie hospodársky tlak nie len na poľnohospodárov, ale tiež na daňových poplatníkov, pretože vláda musí naopak zvyšovať dotácie. Konečným dôsledkom sú stále rastúce ceny potravín a naše domovy plné produktov, ktoré pochádzajú z neregulovanej genetickej modifikácie - ktorých dlhodobé účinky sa doposiaľ neprejavili. V spoločnosti Garden of Life podporujú len farmy, ktoré používajú semená bez GMO.

Produkty 

Spoločnosť Garden of Life sa zameriava hlavne na vitamíny, probiotiká a proteíny.

My v Brainmarkete sme sa rozhodli, že Vám v tomto článku predstavíme vitamíny z rady Vitamin Code. Tieto vitamíny sú vyrábané z individuálne pestovaných raw surovín bohatých na živiny.

  • Vitamín Code je špičkovou radou vitamínov z raw nespracovaných potravín vytváraných priamo tak, aby vyhovovali podľa veku a pohlavia 
  • Vitamin Code využíva duálny probiotický kultivačný proces, ktorý napodobňuje rastový proces nájdený v rastlinách.
  • Tento proces "pestovania vitamínov" bol inšpirovaný vedou, ocenenou Nobelovou cenou. Každá jednotlivá živina je kombinovaná so špecifickým peptidom, ktorý umožňuje priechod bunkovou stenou dvoch samostatných probiotik.
  • Tieto individuálne pestované vitamíny a minerály sa nazývajú RAW food-created a obvykle prichádzajú s jedinečnými kódovými neporušenými faktormi, ktoré využije telo tak, ako je plánované prírodou.
  • RAW znamená, že tieto vitamíny sú nevarené, neošetrené, dodávané s probiotikmi a enzýmami a absolútne bez syntetických vitamínov
  • Náš auditovaný RAW štandard znamená, že ingrediencie vitamínového kódu sú vždy udržované pod 115 ° F a nepoužívame tvrdú kompresiu a teplo, ktoré sa obvykle používa k výrobe vitamínových tabliet.
  • Vitamin Code kombinuje to najlepšie z prírody a vedy, bez spojív, umelých príchutí, farbív či cukrov.

b3811a77-46b8-4639-a4ae-5dfb6b5f57c0

Od spoločnosti Garden of Life nás zaujal hlavne zinok kombinovaný s vitamínom C. V jednej dávke sa nachádza 30 mg zinku vo svojej najprirodzenejšej chelátovej forme 60 mg vitamínu C z bakteriálnej kultúry Saccharomyces cerecisiae. Produkt obsahuje minerálnu zmes 17 organicky pestovaných plodín a 75 alkalických pôdnych minerálov. Produkt je možné odporučiť všetkým jedincom, ktorí sa zameriavajú na:

  • Podporu imunitného systému 
  • Podporu zdravia kože a očí 
  • Podporu zdravia prostaty
  • Podporu zdravého trávenia

Ďalšie produkty, ktoré nás zaujali sú probiotiká tejto spoločnosti, a to hlavne z rady Dr. Formulated. Probiotika sú definované ako živé mikroorganizmy, ktoré osídľujú črevnú mikroflóru. Črevná mikroflóra ovplyvňuje či už priebeh trávenia, tak celkovú imunitu organizmu. Je len na nás, aby sme náš mikrobióm podporovali a vyživovali prostredníctvom nášho životného štýlu, toho, čo jeme a čomu sa vystavujeme. Pre ochranu nášho mikrobiómu je potrebné sa vyhýbať toxickým látkam využívaným v bežnom poľnohospodárstve, čistiacich prostriedkoch, potravinách či dokonca vode.

0e9ed97b-b10d-4156-ba76-f012ecfa7432

Za jeden z najlepších doplnkov stravy od spoločnosti Garden of Life považujeme probiotiká pre tehotné, ktoré podporujú imunitný systém matky i dieťaťa. Je dokázaný význam črevných baktérií na prenatálny a postatálny zdravotný stav. Prenatálne probiotiká predstavujú účinný spôsob ako posilniť rozmanitosť a zdravie mikrobiómu tehotných žien

Okrem vitamínom a probiotík tejto spoločnosti nájdete v našom sortimente tiež kolagén, DHA (rybí olej), olej z tresčej pečene či prášok z obilnín.

e8650f12-ad7e-4b63-80d3-d54a413e05d0

Kyselina DHA je pre dospelých dôležitá k správnej činnosti mozgu a zraku, a u detí je nevyhnutná pre ich správny vývoj. Zdrojom tejto kyseliny je rybí olej. DHA od spoločnosti Garden of Life je vyrobený z ultra čistého oleja z tresčej pečene bohatého na DHA, a je určený pre deti vo veko od 3 rokov. Len 4 malé lahodné žuvacie kapsule s prírodnou príchuťou lesného ovocia a limetky dodajú dieťaťu 250 mg omega 3 mastných kyselín, ktoré poskytujú 120 mg DHA a 80 mg EPA. To všetko bez nepríjemnej chuti rybieho oleja a umelých prísad.

  • Vynikajúci zdroj omega-3 mastných kyselín
  • Vysoký obsah DHA kyseliny

 

Skúšame v Brainmarkete

Beauty Collagen
Ako prvá som mala možnosť skúsiť Beauty Collagen. Pokiaľ vám nechutí s vodou, odporúčam primiešať do džúsu, alebo vášho obľúbeného smoothie, chuť takmer neucítite. Už po pár týždňoch som si všimla pozitívne účinky na nechtoch, s ktorými som mávala dosť problém, lámali sa mi a v okoli nechtovej kožičky sa mi tvorili nepekné zádery. Nechty mám teraz pevnejšie, celkom rýchlo rastú a kožička okolo nechtov sa mi zahojila. Okrem nechtov som si po dobraní balenia všimla zmeny aj na mojej pleti. Mávala som na čele krupičku, ktorá z ničoho nič zmizla. Pleť mám teraz čistú, bez pupienok a krásne rozžiarenú, S produktom som spokojná a určite pôjdem do ďalšieho balenia. (Odporúčam po dobraní balenia mesiac pauzu a potom v prípade potreby znovu zaradiť)

Probiotics once daily Men's
Dlhšiu dobu som trpel žalúdočnými problémami, preto som sa rozhodol vyskúšať probiotiká Once daily Men´s, navrhnuté špeciálne pre mužov. Ako prvú výhodu vnímam to, že stačí jedna tableta denne, keďže zabúdam a je pre mňa náročné užívať napríklad vitamíny, ktoré sú rozložené na dávku 3x denne počas dňa. Čo si nedám ráno pri raňajkách, tak po zvyšok dňa už zabudnem. Preto boli tieto probiotiká pre mňa jasná voľba, či už kvôli dávkovaniu, tak hlavne kvôli čistému zloženiu. Už po pár dňoch som cítil úľavu, lepšie sa mi trávilo a kŕče som nemával tak často. Za mňa môžem len odporučiť! 

Probiotics Urinary tract
Probiotics Urinary tract sú probiotiká navrhnuté pre ženy priamo na močové cesty. Čo si budeme nahovárať, takmer každá žena máva občas problémy so zá***mi močového mechúra, niektorá viac, niektorá menej. Každopádne je to dosť nepríjemná záležitosť. Všetko je spôsobené narušením nášho mikrobiómu a práve tieto probiotiká sú skvelým nástrojom, ktorý nám so zdravou funkciou močových ciest a rastom prospešných baktérií môžu pomôcť. Každá žena cíti, keď niečo nie je v poriadku, preto som sa rozhodla vyskúšať tento doplnok stravy. Hneď na druhý deň som sa cítila lepšie a všetky nepríjemnosti začali ustupovať. Už po troch dňoch užívania som sa cítila skvele a problémy boli preč. Aj keď sa budete cítiť dobre, odporúčam dobrať celé balenie, aby sa váš mikrobióm dal skutočne zase doporiadku. Teraz už viem, že kedykoľvek budem mať nejaký problém s močovými cestami, tak nepoletím hneď do lekárne, ale siahnem po týchto probiotikách od Garden of Life.

Tereza Kozubková 

 

***slovo zápal sa nesmie používať.

 Ak ste v článku zaznamenali chybu alebo preklep, dajte nám, prosím, vedieť na mail korektura@brainmarket.sk. Ďakujeme!