Horny goat - bylina pre sexuálny apetít, potenciu a zvýšenie test0sterónu

Horny Goat Weed alebo tiež Epimedium je rastlina, ktorá pochádza z častí Číny, Japonska a Kórey. Dnes sa široko pestuje ako okrasná rastlina v mnohých oblastiach sveta. Listy majú tvar srdca a bylina má povesť prírodného afrodiziaka. V tradičnej čínskej medicíne je bylina považovaná za jangové tonikum, ktoré zvyšuje energiu obličiek. My sa v článku zameriame na problémy, ktoré trápia mužov a ženy v západnom svete. Pretože Epimedium môže byť pre niektoré problémy vhodným riešením.

Bioaktívna látka Icariin

Icariinktorý bol objavený ako aktívna látka rastliny má pre organizmus mnoho výhod. S touto látkou sú spojené liečivé účinky, vrátane antioxidačných vlastností, podpory kardiovaskulárneho systému. Konkrétne sa jedná o flavonoidovú zlúčeninu, ktorá sa metabolizuje na flavonoid baohuozid. Flavonoidy sú typy antioxidantov, u ktorých bolo preukázané, že majú mnoho vlastností, ktoré bojujú proti starnutiu a pomáhajú chrániť bunky pred poškodením.

Okrem toho môže pomôcť optimalizovať hladinu kortizolu a znížiť niektoré negatívne účinky na telo, ako je napríklad znížený sexuálny apetít, duševnú únavu a rôzne problémy s hormonálnou rovnováhou alebo sexuálnou výkonnosťou. Možno preto sa tiež tejto byline hovorí prírodná v1agra. Epimedium pomáha pri erektilných dysfunkciách a to bez vedľajších účinkov. Lieky, ako je v1agra môžu mať vedľajšie účinky od bolesti hlavy, podráždenie žalúdka a problémov so zrakom. Tím talianskych vedcov sa zameral na výskum alternatívneho lieku a to práve na Epimedium. Vzhľadom na to, že zlúčenina cieli na enzým presnejšie, nemá potom toľko nežiaducich účinkov ako napríklad Viagra. Okrem toho sa ukázalo, že rastlina spolu s inými dokáže zabrániť úbytku kostnej hmoty, ku ktorej dochádza v dôsledku starnutia.

 

K čomu Horny Goat pomáha?

  • Zlepšuje prietok krvi a rieši tým erektilnú dysfunkciu.
  • Pomáha zvyšovať produkciu test0sterónu.
  • Predchádza úbytku kostnej hmoty.

1.) Horny Goat pre mužské zdravie - sexualita, potencia a plodnosť!

Jeho historické použitie v čínskej medicíne je dôkazom jeho účinnosti pri posilňovaní mužskej vitality. Či už sa snažíte znovu zapáliť iskru vo svojom romantickom živote, bojovať s únavou, ktorá často sprevádza rušný životný štýl, alebo znížiť stres, táto bylina preukázala svoju schopnosť efektívne riešiť tieto problémy. Jedna z výnimočných vlastností extraktu z Horny Goat Weed pre mužské zdravie je jeho schopnosť zlepšiť erektilnú funkciu. Tým, že zvyšuje prietok krvi do oblasti genitálií, napomáha k dosiahnutiu a udržaniu erekcie.

Okrem toho má rola icariinu pri zvyšovaní hladiny voľného test0sterónu pre mužov nesmierny význam. Tento hormón je životne dôležitý nielen pre sexuálnu túžbu, ale zohráva tiež kľúčovú úlohu pri podpore zdravia prostaty, produkcie spermií a udržiavaní svalov. Lepší prietok krvi prospieva nielen po stránke sexuálnej, ale zaisťuje, že životne dôležité orgány majú dostatok kyslíka a živín.

BENEFITY Horny goat weed (Škvornice)

2.) Horny Goat pre ženy - posilnenie libida.

Jednou z pozoruhodných výhod Horny Goat Weed pre ženy je jej úloha pri posilňovaní krvného obehu v oblasti genitálií. Toto zvýšenie prietoku krvi nielen posilňuje libido, čo z neho robí výborného spojenca pri sexuálnej dysfunkcii. Ženy navyše počas života prechádzajú obdobím hormonálnych zmeny spojené s menopauzou a postmenopauzou, keď hladina estrogénu má tendenciu klesať. Tento hormonálny posun môže viesť k rôznym problémom. Horny Goat preukázal schopnosť zvýšiť rôzne formy estrogénu a tým aj uľaviť od príznakov spojených s hormonálnymi výkyvmi.

3.) Horny Goat pre silné kosti

Jedným z kľúčových mechanizmov, ktorými táto bylina napomáha zdraviu kostí, je zvýšenie produkcie kľúčového proteínu zvaného BMP-2 (Bone Morphogenetic Protein-2). BMP-2 je zodpovedný za uľahčenie tvorby kostnej hmoty a chrupaviek. Podporou produkcie BMP-2 prispieva Horny Goat Weed k udržaniu a posilneniu našej kostrovej štruktúry. Epimedium má pozitívny vplyv na osteoblasty, špecializované bunky, ktoré zohrávajú zásadnú úlohu pri tvorbe kostí. Podporou funkcie osteoblastov, napomáha Horny Goat Weed v procese budovania a udržiavania silných a zdravých kostí.

Horny goat nie je teda bylinou iba pre mužov. Pre svoj obsah fytoestrogénov, ktoré napomáhajú optimalizovať hormonálny systém žien, je rastlinou, ktorá si nájde svoje pevné miesto aj u žien. BrainMax Horny je štandardizovaný extrakt na 10% icarínov. To znamená, že pre svoje terapeutické využitie je z rastliny získané veľké množstvo tejto bioaktívnej látky. Oproti iným produktom, ktoré obsahujú iba prášok je extrakt oveľa koncentrovanejší a s tým idú aj ruka v ruke samotné účinky.

 

Veronika Halusková

 

Ak ste v článku zaznamenali chybu alebo preklep, dajte nám, prosím, vedieť na mail  korektura@brainmarket.sk. Ďakujeme!