Svetelná terapia a odpoveď na otázku: Prečo hviezdy nestarnú...

Zaujíma vás, ako hviezdy brzdia starnutie?

Pokiaľ áno, tak je dnešný článok pre vás. Nedozviete sa totiž len to, čo hviezdy používajú pre to, aby spomalili účinky starnutia, ale tiež, ako táto technológia funguje. A reč nemôže byť o ničom inom ako o terapii červeným svetlom, ktorá zažíva v posledných rokoch celosvetový boom. Tajomná technológia, ktorú nedávno užívali výhradne bohatí biohackeri a celebrity zo strieborného plátna ako Jessica Alba, Kate Houdson, Chrissy Teigen, Kim a Kourtney Kardashian, Madona, Katy Perry sa konečne dostáva do rúk bežných spotrebiteľov. 

Hviezdy z Hollywoodu podstupujú pravidelne invazívne zákroky na klinikách estetickej chirurgie. Ale až nedávno objavili najinvazívnejšiu technológiu červeného svetla, ktorého stimulujúce účinky na produkciu kolagénu, zníženie výskytu akné a celkové zníženie zá***ov pokožky boli potvrdené v nedávnych štúdiách. Okrem týchto účinkov môže červené svetlo zmierňovať výskyt vrások alebo pôsobiť proti už vzniknutým prejavom starnutia pokožky.

S tým ako rástla u celebrít obľuba červeného svetla, tak sa táto technológia postupne dostáva skrz módne časopisy až po televízne magazíny stále viac a viac k širšej verejnosti, a dnes je už tento spôsob estetickej starostlivosti vyhľadávaným a cenovo dostupným spôsobom, ako zbrzdiť starnutie :)

Snímek obrazovky 2021-02-25 v 16.12.56

(zdroj: https://www.shape.com/lifestyle/beauty-style/celebs-led-treatment-met-gala)

Snímek obrazovky 2021-02-25 v 13.51.23

(zdroj: https://ca.hellomagazine.com/health-and-beauty/02017032134254/guiding-light)

Ako svetelná terapia funguje?

Masky na terapiu červeným svetlom môžu vypadať ako rekvizity z Hviezdnych vojen, ale v skutočnosti sa jedná o najmodernejšie dermatologické prístroje, ktoré využívajú mnohé antiage kliniky a dermatológovia. Vyžarujú fotóny (častice svetla), ktoré pomáhajú nabiť vaše bunkové elektrárne - mitochondrie stimuláciou tvorby ATP (adenosintrifosfátu) (1), čo vedie k rýchlejšej regenerácii poškodeného tkaniva, zvýšeniu bunkovej energie a zníženiu zá***ov. 

P1722943

Keď svetlo prenikne vrchnými vrstvami hlbšie do pokožky, zvyšuje jeho energia cirkuláciu živín a pomáha vytvárať nové kapiláry. Tým podporuje okrem iného metabolizmus fibroblastov (fibroblasty sú bunky v našej pokožke, ktoré syntetizujú kolagén, udržujú spojivové tkanivo a sú nedeliteľnou súčasťou hojenia rán). Červené terapeutické svetlo prirodzene zvyšuje hladinu vlastného kolagénu, ktorý je pre telo ďaleko lepší ako kolagén cudzí, dodávaný stravou a suplementáciou (2), čo vedie k postupnému vyhladeniu vrások. 

Za 30 minút denne pravidelného používania môžete zmierniť prejavy starnutia, akné, začervenanie kože, čierne bodky zredukovať kožný maz a zanesené póry.

mozne-ucinky-svetla-podla-vlnovych-dlzok-infografika-brainmarket-sk

Ako svetelná terapia znižuje zá***y a tým lieči akné?

Vyžarovaná energia mení v celom tele bežnú vodu (H2O) na 4. skupenstvo vody H3O2 - EZ vodu. Táto voda má nižšiu viskozitu, a tak môže rýchlejšie pretekať (vo forme vody, krvi a ďalších tekutín) našim lymfatickým systémom, privádzať potrebné živiny a kyslík a odvádzať nežiaduce toxíny. To vedie ku zníženiu kožných zá***ov, a tým k zlepšeniu zdravia pokožky (3).

Modré svetlo má naviac dezinfekčný charakter, preniká do pokožky a eliminuje baktérie, ktoré majú priamy vplyv na tvorbu akné (4). V kombinácii s červeným svetlom je správnou voľbou či v boji proti akné, tak pri následnej regenerácii poškodeného tkaniva.

terapie-cervenym-svetlem-infografika-brainmarket-sk

Ako sa maska používa?

Minimálne 3 krát týždenne (ideálne raz denne) sa vystavte svetlu po dobu 5 - 30 minút. Je možné, že budete musieť predĺžiť dobu používania. Záleží na stave a kondícií Vašej pleti. Pred terapiou pokožku dôkladne očistite. Čas a typ terapie si jednoducho nastavíte vďaka intuitívnemu ovládaniu.

zvysenie-elasticity-koze-infografika-brainmarket-sk

Záver:

Riešenie vrások, akné, začervenania, škôd spôsobených nadmerným slnenímredukcia kožného mazu, znižovanie opuchov, hojenie rán, podpora bunkovej energietvorba kolagénu v jednom balení a bez chémie. To všetko je terapia svetlom.

S tým, ako ide pokrok stále dopredu sa z nedostupnej technológie za tisíce dolárov (prvé masky sa predávali okolo 2500 USD, čo je pri dnešnom kurze niečo cez 2 000 €) sa stala dostupná alternatíva neinvazívnej zdravej starostlivosti o pleť, ktorú si môžete dopriať doma a ušetriť tisíce za návštevu estetických kliník.

Neinvazívna, bezbolestná metóda bez vedľajších účinkov sa v budúcnosti stane bežnou súčasťou boja proti známkam starnutia. V kombinácii s pohybom, zdravým stravovaním, kvalitným spánkom a umením odbúrať stres je svetlo tým, čo pomôže v ceste k zmierneniu trápenia mnohých žien. A v neposlednom rade... terapia svetlom je vhodná pre ženy v akomkoľvek veku

Zdroje:

1) WHITTEN, Ari. The Ultimate Guide To Red Light Therapy: How to Use Red and Near-Infrared Light Therapy for Anti-Aging, Fat Loss, Muscle Gain, Performance Enhancement, and Brain Optimization. 2018. ISBN 9781721762828.

2) WUNSCH, Alexander. A Controlled Trial to Determine the Efficacy of Red and Near-Infrared Light Treatment in Patient Satisfaction, Reduction of Fine Lines, Wrinkles, Skin Roughness, and Intradermal Collagen Density Increase [online]. 2014 [cit. 2020-12-30]. Dostupné z: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3926176/

3) ASPREY, Dave. Bystrohlaví: neprůstřelný plán, jak pomocí biohacků odemknout plný potenciál svého mozku. V Brně: Jota, 2019. ISBN 978-80-7565-576-9.

4) H GOLD, Michael. Clinical efficacy of home-use blue-light therapy for mild-to moderate acne [online]. [cit. 2021-02-22]. Dostupné z: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22091799/

Informácie prevzaté:

https://www.myledtherapy.com/en/celebrities-light-therapy/

https://ca.hellomagazine.com/health-and-beauty/02017032134254/guiding-light

https://www.shape.com/lifestyle/beauty-style/celebs-led-treatment-met-gala

https://revealgreatskin.com/celebrities-use-and-love-red-light-therapy/

blight_mask_fb_header_SK

 

***slovo zápal sa nesmie používať.

 Ak ste v článku zaznamenali chybu alebo preklep, dajte nám, prosím, vedieť na mail korektura@brainmarket.sk. Ďakujeme!