BrainMarket Med s materskou kašičkou, 250 g

Kód: 70109
Tip Imunita
Značka: BrainMax Pure
€10,40
Skladom (>5 ks)

Med je superpotravinou, ktorá je vyrobená z nektáru a včelieho enzýmu uloženého v medových plástoch. Med je zároveň jediná potravina, na ktorej si pochutnáva nielen človek, ale aj jeho producenti – včely. Má antiseptické a antibakteriálne vlastnosti.

Včelí med s materskou kašičkou BrainMax Pure pochádza z CHKO Biele Karpaty z jedného z najčistejších miest našej krajiny . Tento prírodný produkt je najvyššej kvality a neobsahuje žiadne konzervačné a iné chemické látky .

Detailné informácie

Odborné poradenstvo
Odborné poradenstvo
Sme skúsení. Radi poradíme!
Testujeme, čo predávame
Testujeme, čo predávame
Overujeme vysokú kvalitu produktov.
Rýchla expedícia
Rýchla expedícia
Produkty máme skutočne na sklade.
Doprava zadarmo
Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 80 eur.

Podrobný popis

BrainMax Pure Med s materskou kašičkou, 250 g

Med vzniká z nektáru (sladká šťava) kvetov , alebo z takzvanej medovice (stromy) . Po uložení nektáru do plástov dôjde vplyvom tepla k odpareniu prebytočnej vody a vzniká med. Med slúži primárne ako potrava pre včely, ktoré vďaka nemu prežijú zimu. Preto sa produkciou medu sa včely zaoberajú po celé leto. Vytvárajú toľko medu, aby zabezpečili, že ich kolónie budú mať dostatok potravy cez chladné zimné mesiace. Med dáva včelám energiu, aby rozvibrovali ich telá a vytvorili teplo, ktoré udržalo kráľovnú a úľ v teple.

BrainMax Pure med s materskou kašičkou je unikátny produkt, ktorý kombinuje blahodarné účinky medu a materskej kašičky . Materská kašička je koncentrát bielkovín, ktorý vyzerá ako biela želatína (môže mať žltý nádych). Pre život včiel je nenahraditeľná, pretože okrem bielkovín, vitamínov a minerálov , obsahuje aj tuky, cukry, nukleotidy atď. Základom materskej kašičky je včelí peľ. Materská kašička pozitívne pôsobí na celý organizmus, podporuje imunitný systém , zmierňuje vyčerpanie alebo narušenie nervovej sústavy.

Infografika Med s propolisom
Med s propolisom vs Med

Prečo by sme mali jesť med:

  • obsahuje   jednoduché cukry , ktoré sú okamžitým zdrojom potrebnej energie
  • obsahuje   dextríny , ktoré majú hojivý vplyv na ľudskú kožu a sliznice
  • obsahuje   minerálne látky
  • je   zdrojom draslíka , ktorý stráži hospodárenie s vodou v našom tele, bráni nástupu svalových kŕčov, ochorení ciev, zlyhaniu srdcovej činnosti, hnačky, horúčkovitých ochorení
  • obsahuje   vápnik   a   fosfor   pre pevnosť kostí, chrupaviek, zubnej skloviny, úponov svalov a šliach
  • obsahuje   peroxid vodíka , ktorý bráni zubnému kazu
  • obsahuje   horčík   udržujúca optimálnu hladinu cholesterolu v krvi, bráni nástupu kôrnatenia tepien a vzniku aterosklerózy
  • obsahuje   železo , ktoré zaisťuje tvorbu červených krviniek
  • obsahuje   bielkoviny
  • obsahuje prírodné látky / enzýmy, hormóny, rastlinné farbivá, silice, aromatické látky, vitamíny, flavonoidy, koloidy   atď./ posilňujú obranyschopnosť organizmu, upravujú životné pochody v ľudskom tele

10 zaujímavostí, ktoré ste o mede možno netušili

  • Med existuje už 150 miliónov rokov ak dnešnému dňu najstarší skamenený plásť má tri milióny rokov.
  • Na nazbieranie 0,5 kg medu pracuje 556 celý svoj život.
  • Aby sme si vychutnali 1 kg medu, musí včela uletieť vzdialenosť rovnajúcu sa 4 krát okolo zeme.
  • V staroveku sa med používal na balzamovanie tiel.
  • Pokiaľ med uchovávate vo vzduchotesnej nádobe, je to jedna z mála potravín, ktorá má večnú trvanlivosť. Je to preto, že je prirodzene veľmi kyslé a má nízku úroveň vlhkosti.
  • Med môže byť užitočný, ak trpíte sezónnymi alergiami, môže pomôcť vytvoriť imunitu voči miestnym rastlinám, ktoré alergie spúšťajú.
  • Tmavšie medy majú vyššie množstvo stopových minerálov.
  • Med obsahuje všetkých 13 aminokyselín , vrátane tých esenciálnych.
  • Med by ste nemali zahrievať na teplotu vyššiu ako je 46 ° C , pretože v tej chvíli stráca väčšinu vitamínov a enzýmov.
  • Typickým prejavom pravého medu je po čase jeho kryštalizácia – ľudovo tiež známe ako „zcukernatenie“. Ak je med pasterizovaný, podrobený mikrofiltráciou alebo sú do neho pridávané iné sirupy, potlačí sa kryštalizácia, ale tiež sa zničí všetky zdraviu prospešné látky.

Materská kašička je jedinečná, hustá, mliečna hmota, ktorú robotníčky vyrábajú a kŕmia včeliu kráľovnú. Je jediným zdrojom výživy včelej kráľovnej a napomáha jej každodennej vitalite. Včely robotnice zmiešajú med a včelí peľ s enzýmami v hrdle , kde vzniká materská kašička.

Úplné chemické zloženie materskej kašičky nie je známe, ale predpokladá sa, že jej pozitívne účinky na zdravie pramení z jej jedinečných bielkovín a mastných kyselín. Je prirodzene bohatým zdrojom aminokyselín, vitamínov A, C, D, E a vitamínov B. Čerstvá materská kašička obsahuje probiotiká prospešné pre zdravie čriev (treba ju uchovávať v chladničke, aby sa zachovali jej bioaktívne zlúčeniny).

kasicka_1

Populárne recepty s medom

brainmax-recepty-image (29)

 

Cukríky proti kašľu


Zloženie:

Postup:

Mätový a harmančekový čaj nechajte, spoločne so škoricou, 10 minút vylúhovať. Po uplynutí času vyberte čajové vrecká a vzniknutý roztok prelejte do menšieho hrnca. Pridajte med ap rohřívejte na miernom ohni, priveďte do varu. Pokračujte vo varení pokiaľ zmes nedosiahne 300 stupňov. Pre presnosť použite cukrársky teplomer. Pokiaľ teplomer nemáte, použite tzv. metódu studenej vody.   Do misky so studenou vodou pridajte pár kociek ľadu. Malú lyžičku so zmesou pomaly ponorte do studenej vody. Pokiaľ zmes tvorí krehké nite a ľahko sa zlomí, dosiahli ste správnu teplotu. Zmes nechajte 5-10 minút vychladnúť. Pomocou lyžice vytvárajte kolieska, ktoré pokladajte na pripravený papier na pečenie. Aby sa cukríky neprilepili, posypte ich škrobom či tapiokovou múkou.

brainmax-recepty-image (28)

 

Ovsená kaša s medovými slivkami


Zloženie:

Postup:

Do hrnca s ľahko osolenou vodou vsypte vločky a vlejte rastlinné mlieko. Za občasného miešania priveďte do varu. Pridajte med, kardamóm, dve polievkové lyžice medu a varte, kým vločky nezmäknú. Pripravte si slivky. Do väčšieho hrnca pridajte tri polievkové lyžice vody a tri polievkové lyžice medu. Prehrievajte na miernom ohni kým slivky nezmäknú a zmes nedosiahne sirupovú konzistenciu. Ihneď podávajte.

brainmax-recepty-image (27)


Medovo mandľové cupcakes


Zloženie:

  • 4 vajíčka
  • 70 g medu
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilky
  • 200 g mandľovej múky
  • 1/3 lyžičky sódy
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

Postup:

Rúru predhrejte na 170 °C. Vajíčka vyšľahajte do peny ap omalu pridajte med a vanilku. Pridajte mandľovú múku, sódu, lyžičku citrónovej šťavy a poriadne premiešajte. Vzniknuté cesto vlejte do pripravenej formy na muffiny a pečte 12-15 minút do zlatista.

Upozornenie

Kryštalizácia je prirodzená vlastnosť kvalitného medu. Po kryštalizovaní sa z medu nestrácajú žiadne látky. Do pôvodného tekutého stavu je možné med uviesť pozvoľným zahrievaním vo vodnom kúpeli s teplotou do 40 °C .

Zloženie

Kvetový pastový med, materská kašička 2% hm. (Obvyklá dávka u konkurencie je 1% materskej kašičky v mede. Podľa nášho názoru je toto málo, preto zatiaľ jedine náš med s materskou kašičkou obsahuje 2% materskej kašičky.)

Skladujte v suchu a tme.

Balenie

250 g

Dodatočné parametre

Kategória: Prírodné sladidlá a sirupy
Forma: Pasta
Hmotnosť: 250 g
Typ: Náhrada cukru
Výrobca: BrainMax Pure
Hmotnosť: 250 g
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
LK Avatar autora | 6.11.2022
je výborný
5
B Avatar autora | 1.10.2022
úžasný a kvalitný med
5
DB Avatar autora | 13.1.2022
Najlepší med aký som kedy jedol. Skvelá jemná sladká chuť.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: