Jarné upratovanie skladu! Stovky produktov výhodnejšie! NAKUPOVAŤ

BrainMarket Med medovicový lesný, 950 g

Kód: 70107
Tip Imunita
Značka: BrainMax Pure
€12,45
Skladom (1 ks)

Med je superpotravinou, ktorá je vyrobená z nektáru a včelieho enzýmu uloženého v medových plástoch. Med je zároveň jediná potravina, na ktorej si pochutnáva nielen človek, ale aj jeho producenti – včely. Má antiseptické a antibakteriálne vlastnosti. Medovicový med je tvorený z medovíc e, čo je látka, ktorá sa vyskytuje na listoch a ihličie stromov. Množstvo medovice závisí od prítomnosti hmyzu, ktorá sa živí šťavou z rastlín. Hmyz následne prebytok cukrov vylučuje a vzniká tak medovice. Medovicový med je tmavší a má výraznejšiu arómu.

Včelí med BrainMax Pure pochádza z CHKO Biele Karpaty z jedného z najčistejších miest našej krajiny . Tento prírodný produkt je najvyššej kvality a neobsahuje žiadne konzervačné a iné chemické látky .

Detailné informácie

Odborné poradenstvo
Odborné poradenstvo
Sme skúsení. Radi poradíme!
Testujeme, čo predávame
Testujeme, čo predávame
Overujeme vysokú kvalitu produktov.
Rýchla expedícia
Rýchla expedícia
Produkty máme skutočne na sklade.
Doprava zadarmo
Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 80 eur.

Podrobný popis

BrainMax Pure Med medovicový lesný, 950 g

Med vzniká z nektáru (sladká šťava) kvetov , alebo z takzvanej medovice (stromy) . Po uložení nektáru do plástov dôjde vplyvom tepla k odpareniu prebytočnej vody a vzniká med. Med slúži primárne ako potrava pre včely, ktoré vďaka nemu prežijú zimu. Preto sa produkciou medu sa včely zaoberajú po celé leto. Vytvárajú toľko medu, aby zabezpečili, že ich kolónie budú mať dostatok potravy cez chladné zimné mesiace. Med dáva včelám energiu, aby rozvibrovali ich telá a vytvorili teplo, ktoré udržalo kráľovnú a úľ v teple.

Infografika Med s propolisom
Med s propolisom vs Med

Prečo by sme mali jesť med:

  • obsahuje   jednoduché cukry , ktoré sú okamžitým zdrojom potrebnej energie
  • obsahuje   dextríny , ktoré majú hojivý vplyv na ľudskú kožu a slizníc
  • obsahuje   minerálne látky
  • je   zdrojom draslíka , ktorý stráži hospodárenie s vodou v našom tele, bráni nástupu svalových kŕčov, ochorení ciev, zlyhaniu srdcovej činnosti, hnačky, horúčkovitých ochorení
  • obsahuje   vápnik   a   fosfor   pre pevnosť kostí, chrupaviek, zubnej skloviny, úponov svalov a šliach
  • obsahuje   peroxid vodíka , ktorý bráni zubnému kazu
  • obsahuje   horčík   udržujúce optimálnu hladinu cholesterolu v krvi, bráni nástupu kôrnatenia tepien a vzniku aterosklerózy
  • obsahuje   železo , ktoré zaisťuje tvorbu červených krviniek
  • obsahuje   bielkoviny
  • obsahuje prírodné látky / enzýmy, hormóny, rastlinné farbivá, silice, aromatické látky, vitamíny, flavonoidy, koloidy   atď./ posilňujú obranyschopnosť organizmu, upravujú životné pochody v ľudskom tele

10 zaujímavostí, ktoré ste o mede možno netušili

  • Med existuje už 150 miliónov rokov ak dnešnému dňu pochádza najstarší skamenený plásť tri milióny rokov.
  • Na nazbieranie 0,5 kg medu pracuje 556 celý svoj život.
  • Aby sme si vychutnali 1 kg medu, musí včela uletieť vzdialenosť rovnajúcu sa 4 krát okolo zeme.
  • V staroveku sa med používal na balzamovanie tiel.
  • Pokiaľ med uchovávate vo vzduchotesnej nádobe, je to jedna z mála potravín, ktorá má večnú trvanlivosť. Je to preto, že je prirodzene veľmi kyslé a má nízku úroveň vlhkosti.
  • Med môže byť užitočný, ak trpíte sezónnymi alergiami, môže pomôcť vytvoriť imunitu voči miestnym rastlinám, ktoré alergie spúšťajú.
  • Tmavšie medy majú vyššie množstvo stopových minerálov.
  • Med obsahuje všetkých 13 aminokyselín , vrátane tých esenciálnych.
  • Med by ste nemali zahrievať na teplotu vyššiu ako je 46 ° C , pretože v tej chvíli stráca väčšinu vitamínov a enzýmov.
  • Typickým prejavom pravého medu je po čase jeho kryštalizácia – ľudovo tiež známe ako „zcukornatenie“. Ak je med pasterizovaný, podrobený mikrofiltráciou alebo sú doň pridávané iné sirupy, potlačí sa kryštalizácia, ale tiež sa zničí všetky zdraviu prospešné látky.

Fytonutrienty obsiahnuté v mede zdroj antioxidačných, antibakteriálne a protiplesňových vlastností , ktoré med ponúka. Na udržanie jeho bioaktívnych látok je dôležité správne skladovanie. To bolo malo byť v sklenenej a uzatvárateľnej nádobe , pretože ľahko preberá pachy. Skladovanie je ideálne v tme pri teplote okolo 10 °C.

shutterstock_1154390287 (1)

Populárne recepty s medom

brainmax-recepty-image (29)

 

Propolisové cukríky proti kašľu


Zloženie:

Postup:

Mätový a harmančekový čaj nechajte, spoločne so škoricou, 10 minút vylúhovať. Po uplynutí času vyberte čajové vrecká a vzniknutý roztok prelejte do menšieho hrnca. Pridajte med ap rohřívejte na miernom ohni, priveďte do varu. Pokračujte vo varení pokiaľ zmes nedosiahne 300 stupňov. Na presnosť použite cukrársky teplomer. Pokiaľ teplomer nemáte, použite tzv. metódu studenej vody.   Do misky so studenou vodou pridajte pár kociek ľadu. Malú lyžičku so zmesou pomaly ponorte do studenej vody. Pokiaľ zmes tvorí krehké nite a ľahko sa zlomí, dosiahli ste správnu teplotu. Zmes nechajte 5-10 minút vychladnúť. Pomocou lyžice vytvárajte kolieska, ktoré pokladajte na pripravený papier na pečenie. Aby sa cukríky neprilepili, posypte ich škrobom či tapiokovou múkou.

brainmax-recepty-image (28)

 

Ovsená kaša s medovými slivkami


Zloženie:

Postup:

Do hrnca s ľahko osolenou vodou vsypte vločky a vlejte rastlinné mlieko. Za občasného miešania priveďte do varu. Pridajte med, kardamóm, dve polievkové lyžice medu a varte, kým vločky nezmäknú. Pripravte si slivky. Do väčšieho hrnca pridajte tri polievkové lyžice vody a tri polievkové lyžice medu. Prehrievajte na miernom ohni kým slivky nezmäknú a zmes nedosiahne sirupovú konzistenciu. Ihneď podávajte.

brainmax-recepty-image (27)


Medovo mandľové cupcakes


Zloženie:

  • 4 vajíčka
  • 70 g medu
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilky
  • 200 g mandľovej múky
  • 1/3 lyžičky sódy
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

Postup:

Rúru predhrejte na 170 °C. Vajíčka vyšľahajte do peny a omalu pridajte med a vanilku. Pridajte mandľovú múku, sódu, lyžičku citrónovej šťavy a poriadne premiešajte. Vzniknuté cesto vlejte do pripravenej formy na muffiny a pečte 12-15 minút do zlatista.

Upozornenie

Kryštalizácia je prirodzená vlastnosť kvalitného medu. Po kryštalizovaní sa z medu nestrácajú žiadne látky. Do pôvodného tekutého stavu je možné med uviesť pozvoľným zahrievaním vo vodnom kúpeli s teplotou do 40 °C .

Zloženie

Med s propolisom.

Skladujte v suchu a tme.

Balenie

950 g

Dodatočné parametre

Kategória: Potraviny
Forma: Tekutá
Typ: Náhrada cukru
Veľkosť balenia: 950 g
Výrobca: BrainMax Pure
Hmotnosť: 950 g
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
DB Avatar autora | 3.1.2023
skvelý med za primeranú cenu

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: