BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca, BIO, 500 ml Španielsky extra panenský olivový olej // * ES-ECO-001-AN certifikát
Kód: 46826Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Olej odrody Hojiblanca - prvotriedny olej s nízkou kyslosťou
BIO extra panenský olivový olej Hojiblanca z Andalúzie sa získava za studena z olív s ovocnou arómou. Má medzinárodné ocenenie, značku pôvodu Estepa a veľmi nízku aciditu do 0,3%.
- Základná surovina cestovín, risotta alebo pesta.
- Vhodný na restovanie.
- Vynikajúci do dresingov a marinád.

Chuť a vôňa oleja Hojiblanca
Olej Hojiblanca má veľmi sviežu vôňu, plnú ovocných tónov zelených olív a olivových listov. Chuť je vyvážená, ľahko korenená a s jemnou horkosťou. Olej je ideálny na prípravu zeleniny a grilovaných rýb.


Obsah polyfenolov - 51,4 mg / 100 ml
Olej Hojiblanca vyniká vysokým obsahom polyfenolov, konkrétne 565 mg/kg, čo sú silné antioxidanty prispievajúce k ochrane buniek pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi a podporujú celkové zdravie ciev. Olej sa môže pochváliť aciditou do 0,23 % a obsahuje 72,94 % kyseliny olejovej, ktorá je jednou z najdôležitejších zložiek olivového oleja, pretože má pozitívny vplyv na zdravie srdca a ciev. Pomáha znižovať hladinu "zlého" LDL cholesterolu, zatiaľ čo udržuje alebo zvyšuje hladinu "dobrého" HDL cholesterolu.
Nezávislé testovanie kvality
Našim cieľom je poskytovať produkty najvyššej kvality, a preto sme nechali náš olivový olej otestovať nezávislým akreditovaným laboratóriom na kľúčové parametre, ktoré potvrdzujú jeho čerstvosť a vysokú kvalitu. Merania ukázali nízke peroxidové číslo (1,45 meqO2/kg), nízke anisidínové číslo (8,68) a celkový index oxidácie TOTOX (11,6), čo dokazuje, že olej je mimoriadne čerstvý a nebol vystavený nežiaducej oxidácii. Kyslosť 0,50 mg KOH/g tuku tiež potvrdzuje vynikajúcu kvalitu a šetrné spracovanie. Protokol o výsledku testovania tu.


Lipidy a ich dopad na kardiovaskulárny systém
Čo spôsobuje aterosklerózu a problémy srdcovo-cievneho systému? Sú to lipidy, ktoré sa usadzujú na stenách ciev a mechanicky bránia prietoku krvi. Navyše narúšajú cievnu stenu a spôsobujú jej kôrnatenie. Vyváženosť medzi príjmom nasýtených a nenasýtených mastných kyselín spolu s polyfenolmi chráni cievy a nespôsobuje oxidáciu cholesterolu v krvi.
Grécky paradox - Polyfenoly pre zdravé srdce
Grécky paradox súvisí do veľkej miery s olivovým olejom. Spočíva v tom, že aj napriek vysokému príjmu nasýtených tukov v strave gréckych obyvateľov, vrátane veľkého množstva olivového oleja, majú gréci nízku mieru srdcových ochorení a niektorých ďalších chronických ťažkostí. Ide o ideálny pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín, ktorý ich strava obsahuje. Tým, že sa prakticky v každom ich jedle objavuje kvalitný olivový olej s vysokým množstvom polyfenolov, sú ušetrenia nepríjemných ochorení srdcovo-cievneho systému.

Certifikácia integrovanej produkcie
Olej má aj certifikáciu integrovanej produkcie, čo znamená, že pestovanie olivového hája prebieha s rešpektom a ohľadom na životné prostredie. Jednoducho to znamená, že pri pestovaní olivovníka plodiny je braný ohľad na to, aby nedochádzalo k znehodnoteniu pôdy a aby bolo zaručené udržateľné poľnohospodárstvo v dlhodobom horizonte.


Olej Hojiblanca sa pýši certifikáciou Estepa!
Certifikácia Estepa stanovuje najprísnejšie požiadavky čo sa týka kvality extra panenského olivového oleja na svete. Zahŕňa oleje vyrobené v 13 mestách Estepa (Sevilla) a Cordóba. Ide o územie so starodávnou tradíciou v pestovaní olivovníkov na pôde spolu s ideálnymi klimatickými podmienkami, vďaka ktorým majú olivové oleje z tejto oblasti svoju autentickú chuť. Tento olivový olej získal mnoho ďalších ocenení niekoľko rokov po sebe.
Extrakcia za studena na zachovanie chuti i kvality
Extra panenské olivové oleje sa získavajú priamo z plodov a výhradne mechanickými postupmi, konkrétne mletím olív. Zostávajúce kategórie olivového oleja, označované ako „olivový olej“, sa nevyrábajú prirodzene, ale získavajú sa chemickou rafináciou za použitia kyseliny fosforečnej. Celý proces extrakcie oleja z čerstvých olív prebieha pod 27ºC, čo umožňuje zachovanie jeho chuti, arómy i nutričných vlastností. Na zachovanie všetkých vlastností by mal byť olivový olej skladovaný na tmavom a chladnom mieste, ideálne pri teplote 18ºC.

Výživové hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota | 3700 kJ/ 900 kcal |
Tuky | 100 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 16 g |
- z toho polynasýtené tuky | 8 g |
- z toho mononenasýtené tuky | 76 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 0 g |

ES-ECO-001-AN certifikát
Náš olivový olej má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva EÚ.

Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!
Zloženie: Extra panenský olivový olej z odrody Hojiblanca*. *produkt z ekologického poľnohospodárstva. Olivový olej získaný z olív výhradne mechanickými prostriedkami. Minimálna trvanlivosť (číslo šarže) na spodnej strave.
Krajina pôvodu: Španielsko
Distribútor: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: Uchovávajte v suchu a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Hmotnosť: 500 ml
Dodatočné parametre
Kategória: | Oleje, tuky |
---|---|
EAN: | 8594190032054 |
Forma: | Tekutá |
Typ: | Olej |
Určenie: | Vegan, BIO |
Veľkosť balenia: | 500 ml |
Výrobca: | BrainMax Pure |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.