BrainMax Pure Mliečný kefír, zrná, BIO, 1 g *CZ-BIO-001 certifikát

Kód: 46565
BIO Bez lepku
Značka: BrainMax Pure
€11
Skladom (>5 ks)

Mliečny kefír sú malé, takmer priehľadné zrná, ktoré sa vo chvíli zmiešania s vodou a trošky cukru, premenia na kvalitný probiotický nápoj. Kefír je jednoduchý spôsob, ako doplniť zdraviu prospešné probiotické kmene a zároveň si urobiť chutný nápoj, ktorý je ako stvorený do letného počasia. Môžete ho piť každý deň a podporiť tým zdravie čriev. Zároveň tým máte kontrolu nad jeho výrobou a správnym skladovaním.

Detailné informácie

Odborné poradenstvo
Odborné poradenstvo
Sme skúsení. Radi poradíme!
Testujeme, čo predávame
Testujeme, čo predávame
Overujeme vysokú kvalitu produktov.
Rýchla expedícia
Rýchla expedícia
Produkty máme skutočne na sklade.
Doprava zadarmo
Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 80 eur.

Podrobný popis

Mliečny kefír plný probiotík u vás doma

Kefír je fermentovaný nápoj, kedy sa za pomoci mliečneho kvasenia vytvára probiotické kultúry, prospešné pre náš tráviaci trakt. Avšak, aby náš tráviaci systém mohol čerpať výhodný mliečny kefír, je veľmi dôležitá jeho čerstvosť. Preto si teraz môžete urobiť svoj vlastný kefír a mať tak pod dohľadom ako výrobu, tak aj skladovanie, ktoré je najlepšie v sklenenej fľaši bez zbytočného plastu.

mlečný kefir
mlečný kefir priprava

Čo je fermentácia?

Fermentácia je proces, kedy dochádza ku kvaseniu pomocou probiotických kmeňov a trošky cukru. Počas procesu živej kultúry konzumujú cukor a vytvárajú organické kyseliny, plyny a alkohol. Tradične sa fermentácia používa nielen u mliečnych produktov, ale aj zeleniny (nakladanej kapusty, kimchi) a iných potravín. Fermentáciou sa tvoria probiotické kmene, ktoré sú pre človek nenahraditeľné a prospievajú nielen nášmu črevnému mikrobiómu, ale vďaka tomu aj posilňujú imunitný systém. A čo použitý cukor? Kefírové kryštály metabolizujú cukor ako súčasť fermentačného procesu. Nemusíte mať teda obavy, že s konzumáciou vodného kefíru si naopak škodíte pridaním cukru. Aj napriek tomu má vodný kefír ľahko sladkastú chuť a je mierne sýtený, čo je tiež výsledkom fermentácie.

Probiotiká a vplyv na zdravie

  • Podporí zdravie črevnej výstelky.
  • Optimalizuje črevný mikrobióm.
  • Podporí lepšie trávenie.
  • Prispeje k silnejšej imunite.
  • Zlepší vstrebávanie vitamínov.
  • Prevencia črevných ochorení

Príprava kryštálov pre následný kefír

Na aktiváciu kefírových zŕn je potrebné trošky cukru, ktorý podporí ich rast. Môžete použiť nerafinovaný trstinový cukor, pretože ten je bohatý minerálmi alebo skombinovať cukor v pomere 25 g bieleho cukru a 5 g hnedého cukru. Pri samotnej príprave kefíru už môžete použiť klasický repný biely cukor.

Príprava mliečneho kefíru

Mliečny kefír sa obvykle fermentuje 24 hodín, avšak pokiaľ ani po jednom dni mlieko nekvasilo, môžete ho nechať až 48 hodín. Pokiaľ sa po jednom dni už kefír oddelil od mlieka a je na váš vkus príliš kyslý, môžete ho nechávať fermentovať kratšiu dobu.

 

 

Zloženie: Dehydrované mliečne kefírové zrná*. *produkt z ekologického poľnohospodárstva.

Pôvod: Bulharsko

Distribútor: Votamax s.r.o, Hladnovská 83/93, Ostrava

Skladovanie: Neotvorený produkt uchovávajte na suchom a chladnom mieste. Po otvorení musia byť zrná ihneď použité na aktiváciu. Obsahuje mlieko. Fermentované produkty môžu obsahovať stopy alkoholu a histamínu. V prípade tehotenstva, dojčenia, alebo podávania kefíru deťom sa poraďte s lekárom.

Hmotnosť: 1g

Dodatočné parametre

Kategória: BrainMax
Forma: Sypká zmes
Pre jedincov riešiacich: Zdravie čriev a trávenie
Typ: Zmes
Veľkosť balenia: 1 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: