BrainMax Pure Mliečný kefír, zrná, BIO, 1 g *CZ-BIO-001 certifikát
Kód: 46565![Odborné poradenstvo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.sk/user/banners/advantage1.png?62a75525)
![Testujeme, čo predávame](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.sk/user/banners/advantage2.png?62a75567)
![Rýchla expedícia](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.sk/user/banners/advantage3.png?62a755a0)
![Doprava zadarmo](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.sk/user/banners/advantage4.png?62a755c0)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Mliečny kefír plný probiotík u vás doma
Kefír je fermentovaný nápoj, kedy sa za pomoci mliečneho kvasenia vytvára probiotické kultúry, prospešné pre náš tráviaci trakt. Avšak, aby náš tráviaci systém mohol čerpať výhodný mliečny kefír, je veľmi dôležitá jeho čerstvosť. Preto si teraz môžete urobiť svoj vlastný kefír a mať tak pod dohľadom ako výrobu, tak aj skladovanie, ktoré je najlepšie v sklenenej fľaši bez zbytočného plastu.
![mlečný kefir](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/New_Desc/mlecny kefir/mlecny kefir.jpg)
![mlečný kefir priprava](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/New_Desc/mlecny kefir/mlecny kefir priprava.jpg)
Čo je fermentácia?
Fermentácia je proces, kedy dochádza ku kvaseniu pomocou probiotických kmeňov a trošky cukru. Počas procesu živej kultúry konzumujú cukor a vytvárajú organické kyseliny, plyny a alkohol. Tradične sa fermentácia používa nielen u mliečnych produktov, ale aj zeleniny (nakladanej kapusty, kimchi) a iných potravín. Fermentáciou sa tvoria probiotické kmene, ktoré sú pre človek nenahraditeľné a prospievajú nielen nášmu črevnému mikrobiómu, ale vďaka tomu aj posilňujú imunitný systém. A čo použitý cukor? Kefírové kryštály metabolizujú cukor ako súčasť fermentačného procesu. Nemusíte mať teda obavy, že s konzumáciou vodného kefíru si naopak škodíte pridaním cukru. Aj napriek tomu má vodný kefír ľahko sladkastú chuť a je mierne sýtený, čo je tiež výsledkom fermentácie.
Probiotiká a vplyv na zdravie
- Podporí zdravie črevnej výstelky.
- Optimalizuje črevný mikrobióm.
- Podporí lepšie trávenie.
- Prispeje k silnejšej imunite.
- Zlepší vstrebávanie vitamínov.
- Prevencia črevných ochorení
![Zdravie črevnej výstelky](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Zdraví střevní výstelky.jpg)
Podporí zdravie črevnej výstelky
![črevný microbiome](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/střevní microbiome.jpg)
Optimalizuje črevný mikrobióm
![Icony_podpora traveni (kópia)](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Icony_podpora traveni (kopie).png)
Podporí lepšie trávenie
![Icony_imunita (kópia)](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Icony_imunita (kopie).png)
![vstrebávanie vitamínu](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/vstřebávání vitamínu.jpg)
Zlepší vstrebávanie vitamínov
![Icony_plisne](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Icony_plisne.png)
Prevencia črevných ochorení
Príprava kryštálov pre následný kefír
Na aktiváciu kefírových zŕn je potrebné trošky cukru, ktorý podporí ich rast. Môžete použiť nerafinovaný trstinový cukor, pretože ten je bohatý minerálmi alebo skombinovať cukor v pomere 25 g bieleho cukru a 5 g hnedého cukru. Pri samotnej príprave kefíru už môžete použiť klasický repný biely cukor.
![aktivácia mlecke kryštály 1](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/aktivace mlecke krystaly 1.jpg)
1. Kefírové zrná vsypte do 100 ml mlieka.
![aktivácia mlecke kryštály 2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/aktivace mlecke krystaly 2.jpg)
2. Nechajte fermentovať 24h. (po 12 hodinách opatrne premiešajte).
![aktivácia mlecke kryštály 3](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/aktivace mlecke krystaly 3.jpg)
3. Po 24 hodinách sceďte cez sitko a prepláchnite zrná vlažnou vodou.
![aktivácia mlecke kryštály 4](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/aktivace mlecke krystaly 4.jpg)
![aktivácia mlecke kryštály 5](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/aktivace mlecke krystaly 5.jpg)
5. Zrná sú plne aktivované, akonáhle 200 ml mlieka sfermentuje v kefír.
Príprava mliečneho kefíru
Mliečny kefír sa obvykle fermentuje 24 hodín, avšak pokiaľ ani po jednom dni mlieko nekvasilo, môžete ho nechať až 48 hodín. Pokiaľ sa po jednom dni už kefír oddelil od mlieka a je na váš vkus príliš kyslý, môžete ho nechávať fermentovať kratšiu dobu.
![mlečný kefir 1](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/mlecny kefir 1.jpg)
1. Aktivované kefírové zrná vložte do nádoby, v ktorej budú kvasiť.
![mlečný kefir 2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/mlecny kefir 2.jpg)
2. Zalejte čerstvým mliekom (600 ml) a nechajte fermentovať 24h pri izbovej teplote. Nádoba by mala byť uzatvárateľná, alebo prikrytá látkou.
![mlečný kefir 3](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/mlecny kefir 3.jpg)
3. Opatrne sceďte cez sitko a kefír je hotový. Na ďalšiu prípravu stačí zrná opäť vložiť do čistej nádoby a zaliať mliekom.
Zloženie: Dehydrované mliečne kefírové zrná*. *produkt z ekologického poľnohospodárstva.
Pôvod: Bulharsko
Distribútor: Votamax s.r.o, Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: Neotvorený produkt uchovávajte na suchom a chladnom mieste. Po otvorení musia byť zrná ihneď použité na aktiváciu. Obsahuje mlieko. Fermentované produkty môžu obsahovať stopy alkoholu a histamínu. V prípade tehotenstva, dojčenia, alebo podávania kefíru deťom sa poraďte s lekárom.
Hmotnosť: 1g
Dodatočné parametre
Kategória: | BrainMax® |
---|---|
Forma: | Sypká zmes |
Pre jedincov riešiacich: | Zdravie čriev a trávenie |
Typ: | Zmes |
Veľkosť balenia: | 1 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.