Thaiské kari s lososom

Thaiské kari s lososom

1,5 hodiny
07.03.2023
Thaiske kari

Postup

  1. hlbokej panvici na strednom ohni rozohrejte olej. Pridajte cibuľu a restujte približne minútu. Vmiešajte červenú karí pastu a ešte chvíľku restujte do rozvoňania.
  2. Vlejte kokosové mlieko, premiešajte a priveďte do varu.
  3. Do omáčky vložte kúsky lososa a varte 2–3 minúty.
  4. Potom pridajte huby, červenú papriku a baklažán, dochuťte cukrom a rybou omáčkou a podľa potreby dosoľte.
  5. Varte ďalšie 2–3 minúty, až je losos úplne uvarený, ale zelenina stále chrumkavá. Podávajte s varenou jazmínovou ryžou, posypané čerstvými bylinkami a doplnené klinmi limetky.