Suroviny:
K servírovaniu
- 1 balení vegan údeného
- Knedľa
- Brusnice
- Rastlinná šľahačka
Postup:
Najskôr si nadrobno nakrájame cibuľu. Do väčšieho hrnca dáme rozohriať olej, pridáme cibuľu a restujeme na miernom ohni cca 5 minút. Zatiaľ si očistíme a nastrúhame zeler, mrkvu a petržlen. Všetko pridáme k orestovanej cibuli. Zmes restujeme niekoľko minút, kým sa mierne nezredukuje. Následne pridáme kokosový cukor, mleté a celé čierne korenie, mletú papriku, bobkový list a kurkumu. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a varíme do mäkka. Po dovarení zmes rozmixujeme, pridáme lyžicu vegánskeho masla, smotanu alebo mlieko, ochutíme citrónovou šťavou, prípadne dosolíme. Podávame s opečeným vegan údeným a knedľou a môžeme dozdobiť brusnicami a šľahačkou.