Jarné upratovanie skladu! Stovky produktov výhodnejšie! NAKUPOVAŤ

Makovo - slivkový koláč

Suroviny:

Cesto:

Maková vrstva: 

  • 200 g mletého maku
  • 200 ml vracieho mlieka
  • 2 lyžice xylitolu
  • 4 lyžice obľúbeného džemu (slivkový, jahodový, čerešňový..)
  • 500 g čerstvých sliviek

Drobenka:

Postup:

Cesto si pripravíme zmiešaním všetkých surovín a dáme ho aspoň na 15 minút do chladničky. Zatiaľ si uvaríme mletý mak s horúcim mliekom, pridáme xylitol a džem. Cesto si rozvaľkáme na tenký plát a dáme ho do menšieho plechu. Cesto poprepichujeme vidličkou. Na cesto dáme pripravenú makovú plnku a poukladáme ho nakrájanými slivkami. Nakoniec zasypeme posýpkou. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov cca 50 minút. Odporúčame piecť večer a nechať do rána pod alobalom.