Suroviny:
Korpus
Krém
- 250g mascarpone
- 180g kyslej smotany
- 60g práškového cukru alebo erytritolu
- 2 plátky želatíny
- 1 lyžička mletej vanilky
- štipka soli
Poleva
Postup:
Rozmixujeme lotus sušienky, pridáme roztopené maslo a premiešame. Do tejto zmesi pridáme rozpustené arašidové maslo. Takto pripravenú sušienkovú zmes natlačíme do formy 17x19 cm. Odložíme do chladničky. Krém si pripravíme vyšľahaním mascarpone a kyslej smotany s práškovým cukrom. Želatínu si ohrejeme, ale nevaríme. Do želatíny pridáme 2-3 lyžice mascarponovej zmesi a pomaly zamiešame. Túto želatínovú zmes pridáme do už hotovej mascarponovej zmesi. Potom pridáme vanilku a soľ. Krém vylejeme na korpus a odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc, aby krém poriadne stuhol. Na druhý deň pripravíme polevu, posypeme sušienkami a opäť vychladíme. Koláč podávame rovno z chladničky. Dozdobíme lotus sušienkami. Dobrú chuť.