Jarné upratovanie skladu! Stovky produktov výhodnejšie! NAKUPOVAŤ

Nepečený lotus cheesecake

Suroviny:

Korpus

Krém 

  • 250g mascarpone
  • 180g kyslej smotany
  • 60g práškového cukru alebo erytritolu 
  • 2 plátky želatíny
  • 1 lyžička mletej vanilky
  • štipka soli

Poleva

Postup:

Rozmixujeme lotus sušienky, pridáme roztopené maslo a premiešame. Do tejto zmesi pridáme rozpustené arašidové maslo. Takto pripravenú sušienkovú zmes natlačíme do formy 17x19 cm. Odložíme do chladničky. Krém si pripravíme vyšľahaním mascarpone a kyslej smotany s práškovým cukrom. Želatínu si ohrejeme, ale nevaríme. Do želatíny pridáme 2-3 lyžice mascarponovej zmesi a pomaly zamiešame. Túto želatínovú zmes pridáme do už hotovej mascarponovej zmesi. Potom pridáme vanilku a soľ. Krém vylejeme na korpus a odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc, aby krém poriadne stuhol. Na druhý deň pripravíme polevu, posypeme sušienkami a opäť vychladíme. Koláč podávame rovno z chladničky. Dozdobíme lotus sušienkami. Dobrú chuť.