Mrož cheesecake

Suroviny:

Korpus:

Náplň:

  • 250 g jemného tvarohu z vaničky
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 45 g lyofilizovaných jahôd
  • 70 g xylitolu
  • 15 g škrob / pudingový prášok
  • šťava a kôra z 1/2 citrónu

Na dokončenie:

Postup:

Vločky rozmixujeme a zmiešame všetky prísady na korpus. Formu zľahka vymastíme olejom a spodok vyložíme papierom na pečenie. Korpus lyžicou navrstvíme na spodok formy a dobre uhladíme. Lyofilizované jahody rozmixujeme na prášok a zmiešame všetky suroviny na náplň. Potom náplň nalejeme na korpus a pečieme na 180° 25 min, potom znížime teplotu na 160° a dopečieme ešte 15-20 min - skontrolujeme zatrasením - uprostred sa musí ľahko chvieť (nesmie sa prepiecť inak bude suchý). Cheesecake necháme úplne vychladnúť a uložíme cez noc do chladničky. Druhý deň polejeme rozpustenou čokoládou s mliekom, dáme na 30 min ešte do chladničky, ozdobíme jahodami a môžeme podávať.

do produktu dorta