Jarné upratovanie skladu! Stovky produktov výhodnejšie! NAKUPOVAŤ

Sviatočná vianočka

Suroviny:

Postup:

Najprv si založíme kvások a to tak, že do 3 lyžíc mlieka rozmiešame 1 lyžicu xylitolu, 1 lyžicu múky a rozdrobíme droždie a na teplom mieste necháme vzísť. Potom zmiešame zvyšok múky s cukrom, žĺtkami, so soľou, muškátovým orieškom a citrónovou kôrou, kváskom a rozpusteným maslom. Vypracujeme cesto, ktoré potom necháme aspoň 2 hodiny kysnúť. Do vykysnutého cesta zapracujeme opláchnuté hrozienka a hrubo nasekané orechy. Potom rozdelíme cesto na 9 kusov, tie vyvaľkáme do prameňov a popletieme vianočku. Vianočku potom necháme ešte pol hodinky kysnúť na plechu. Potom ju potrieme rozšľahanými bielkami a posypeme mandľami. Odporúčam prvých 10 minút piecť na 200 °C, potom znížiť teplotu na 150 °C a pečieme ďalších 30–35 minút.