V dňoch 29.03.2024 - 01.04.2024 z dôvodov veľkonočných sviatkov bude obmedzená zákaznícka linka. Ďakujeme za pochopenie.

Vrstvený koláč s datľovou náplňou

Suroviny:

1 vrstva:

2 vrstva:

  • 120 g tvrdého tvarohu 
  • 20 g mletých vlašských orechov
  • 60 g jablčného pyré 
  • 1 lyžička mletej škorice

3 vrstva:

4 vrstva:

 

Postup:

Ovsené vločky zmiešame s jablčným pyré. Vzniknutú zmes natlačíme na dno malej formy vystlanej papierom na pečenie. V mise zmiešame tvaroh, orechy, pyré, škoricu a nanesieme na základ z vločiek. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov cca 25 minút. Datle zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť približne pol hodiny. Následne datle dáme do mixéra spolu s arašidovým maslom, datľovým sirupom, proteínom a rozmixujeme. Podľa potreby pridáme vodu. Mixujeme na hladkú zmes. Vzniknutú zmes nanesieme na mierne vychladnutú tvarohovú časť. Odložíme stuhnúť na pol hodiny do chladničky. Pripravíme si polevu zmiešaním kakaa, oleja, sirupu a vody. Rozotrieme na vychladnutý koláč a odložíme na 3 hodiny do mrazničky. Následne koláč podávame. Potom ho skladujeme v chladničke.