Hrachové cestoviny so šampiňónmi

Suroviny na 4 porcie:

  • 5 šampiňónových hlavičiek
  • 150 ml smotany
  • 3/4 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 šalotka
  • 3 sušené paradajky
  • lyžice ghí
  • vetvička čerstvého rozmarínu
  • hrsť strúhaného parmezánu
  • Hrsť baby špenátu
     

Postup:

Cestoviny uvarte v osolenej vode, doba varenia je cca 6 minút. Potom vodu zlejte a prepláchnite pod studenou vodou. Na panvici rozohrejte ghí a opražte šalotku spolu so šampiňónmi. Prihoďte čerstvý rozmarín, zmes osoľte, zľahka okoreňte a nechajte rozvoňať. Akonáhle cibuľka zosklovatí, prihoďte pokrájané sušené paradajky a zalejte smotanou. Na miernom plameni nechajte omáčku prehriať, pridajte hrsť parmezánu, sušený cesnak, baby špenát a dochuťte soľou podľa chuti. Na záver celú zmes zmiešame s uvarenými cestovinami a dozdobíme strúhaným parmezánom.

DoCestovinyH