V dňoch 29.03.2024 - 01.04.2024 z dôvodov veľkonočných sviatkov bude obmedzená zákaznícka linka. Ďakujeme za pochopenie.

Portobello plnené zmesou z quinoy

Suroviny:

  • 280 g portobella
  • 100 g bielej neuvarenej quinoy
  • 1 veľká biela cibuľa
  • 3 strúčky cesnaku
  • Zväzok petržlenovej vňate
  • 2 stredne veľké paradajky
  • 50 g zelených olív
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1 lyžička rozmarínu
  • vegánska alternatíva syra (na posypanie)
  • 3 lyžice strúhanky
  • 3 - 4 ks cherry paradajok
  • Štipka himalájskej soli
  • Mleté čierne korenie
  • Olivový olej

Postup:

Šampiňóny umyjeme, opatrne vyberieme vnútro a dáme zatiaľ bokom. Nakrájame si cibuľu, paradajky, olivy a cesnak. Quinou pred varením necháme stáť v studenej vode po dobu cca 10 minút. Potom varíme domäkka (podobne ako ryžu hrnček quinoy = cca 2 hrnčeky vody). Akonáhle sa quinoa uvarí, vo väčšej panvici si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme vnútro zo šampiňónov a restujeme pár minút. Potom pridáme nakrájané paradajky, petržlenovú vňať, olivy, cesnak, quinou, bylinky a dochutíme. Zmes varíme 2-3 minúty, kým sa suroviny nespoja. Akonáhle zmes máme hotovú, pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie a uložíme naň šampiňóny. Šampiňóny ešte potrieme zvnútra i vonkajšej strany zmesou oleja, byliniek a cesnaku. Následne už len plníme vopred pripravenou zmesou a posypeme strúhankou a syrom. Nakoniec pridáme navrch nakrájané cherry paradajky a bylinky. Pečieme 5-10 minút na 180 stupňov. Nakoniec pridáme na vrch nakrájané cherry paradajky a čerstvé bylinky. Pečieme cca 5 – 10 minút na 180 stupňov. Podávame s pečenou tekvicou, zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

maso-zelenina-do produktu