Arganový olej a jeho účinky. Tekuté zlato z Maroka.

S nástupom zimy je potrebné premýšľať o tom, ako chrániť svoju pokožku pred nepriaznivým počasím. Či už ide o chlad, dážď, sneh alebo mraz, naša koža potrebuje starostlivosť a hydratáciu. Nielen na jeseň alebo v zime. Aj počas leta, keď trávime celý deň na slnku, potrebuje naša pleť živiny. O tom vedia určite ľudia s suchou pokožkou. Absolútnou jednotkou v tomto prípade je argánový olej

Argánie trnitá - poklad z Maroka.

Argánové stromy rastú v polopúštnych oblastiach juhozápadného Maroka. Tieto stromy plodia hnedé lesklé plody. Vo vnútri týchto plodov sa nachádzajú jadrá, z ktorých sa lisuje olej za studena, ktorý oprávnene nazývajú marockým zlatom. Dnes sú dokonca argánové lesy zapísané v zozname nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. Aj keď je dopyt po oleji veľký, vznikajú nové lesné škôlky, ktoré podporujú udržateľné pestovanie argánových stromov. Na jeden liter oleja je potrebných 30 kg argánových jadier. To tiež vysvetľuje vyššiu cenu samotného oleja.

Argánový olej má svetlejšiu farbu s jemnejším arómou a už stáročia sa používa ako prírodná starostlivosť o pleť, vlasy a má svoje miesto aj v alternatívnej medicíne. Je bohatý na vitamíny A, E a C, antioxidanty a omega-6 mastné kyseliny, ktoré sú nevyhnutné pre zdravú pokožku a vlasy.

1 (16) 

Arganový olej - všestranný pomocník pre všetky typy pleti

V svete kozmetických olejov by ste ťažko hľadali všestranného pomocníka, ako je arganový olej. Jeho účinky môžu využívať ľudia so všetkými typmi pleti. Suchú a zmiešanú pleť hydratuje 1 a vyživuje, zatiaľ čo pri mastnej pleti je vhodný na liečbu akné alebo čiernych bodiek. Arganový olej pri správnom použití nezanecháva mastný film a dobre sa vstrebáva, takže nemusíte mať obavy, že by ucpával póry.

Na čo môžete použiť arganový olej?

  • Zmierite jemné vrásky.
  • Je vhodný na liečbu strií alebo ako prevencia pred ich vznikom v tehotenstve.
  • Chránite pleť pred nepriaznivým počasím.
  • Môžete ho používať ako masku na vlasy.
  • Vyživíte pery, nechty a nechtové lôžka.
  • Chránite vlasovú pokožku a zmiernite výskyt lupín.
  • Je vhodný na starostlivosť o pleť po holení u mužov aj žien.
  • Spevňuje ruky a môže slúžiť na starostlivosť o nohy.

Vďaka unikátnej vysoké koncentrácii antioxidantov, tokoferolov (vitamín E) a esenciálnych mastných kyselín, ako je olejová kyselina a kyselina linolová, má arganový olej mnohonásobne vyššie výživné účinky na vlasy a pleť ako väčšina iných olejov.

Prečo je arganový olej vhodný pre pleť

Ako používať arganový olej?

Arganový olej sa najlepšie vstrebáva na ešte vlhkej pokožke, takže ho môžete použiť po sprchovaní, keď je pleť stále vlhká. Ak ho budete používať na pleť, môžete ju jemne navlhčiť vodou alebo kvetinovou vodou a potom nanesť pár kvapiek na prsty a jemne vmasírovať. Je dôležité spomenúť, že oleje nanášajte len na očistenú pleť. Na to je ideálna ružová voda. V zime je ideálne používať dvakrát denne - ráno aj večer, pretože pleť v zime trpí a v lete je potrebné pleť vyživiť po celý deň na slnku. Arganový olej WellMax je vyrobený z organických nepražených jadier argánových stromov, čo znamená, že je syrový a BIO kvality. Nájdete ho v praktickom tmavom fľaštičke s kvapkadlom, ktoré umožňuje ľahké a šetrné aplikovanie.

Banner clanek arganovy olej

Olej z argánových semien je tak všestranný, že ak plánujete vyčistiť vašu kúpeľňu od mnohých krémov alebo pleťových sérov, môžete si nechať iba arganový olej. Tento olej totiž ostatným výrobkom poriadne konkuruje.

Veronika Halusková

1. BOUCETTA, Kenza Qiraouani, Zoubida CHARROUF, Abdelfattah DEROUICHE, Younes RAHALI a Yahya BENSOUDA. Kožná hydratácia u žien po menopauze: výhody argánového oleja pri ústnom a / alebo miestnom použití. 2014.