BrainMarket: Ako to všetko začalo...

Tento týždeň oslavujeme prvé narodeniny a mi napadlo, že by som napísal o tom, ako to všetko začalo. Kedy a kde sa zrodila myšlienka na vytvorenie miesta, kde budete môcť objednať pod jednou strechou prakticky všetko, čo vám pomôže žiť zdravý život. Život v súlade s prírodou, bez toxínov a syntetických estrogénnych substancií. Život, ktorý má budúcnosť a zmysel, ako v zmysle k vášmu zdraviu, tak aj k planéte.

Už od vysokej školy som mal sen, že by som raz vyrábal doplnky stravy „pre mozog“, ktoré by ľuďom pomáhali dosahovať lepšie výsledky v práci, škole i posilňovni. Skrátka pomáhali zlepšovať výkon pri všetkých ľudských činnostiach prostredníctvom stimulácie mozgových neurotransmitérov. Často som čítal o dopamíne, serotoníne a pochopil som, že sú to práve tieto hormóny, ktoré ovládajú náš výkon, náladu, to ako dokážeme prežívať život. Takže som v roku 2014, vo svojich 27 rokoch bez akýchkoľvek skúseností a peňazí vymyslel a nechal si na zákazku vyrobiť prvý BrainMax.

Vždy som obdivoval prácu môjho kamaráta Adama Česlíka. So svojím systémom Performance Training je nielen český, ale aj svetový priekopník v oblasti cvičenia a zdravého životného štýlu. Navyše je to vyštudovaný psychológ, takže som s ním tesne pred uvedením prvého BrainMaxu zašiel na obed a chcel vedieť jeho názor na produkt a či by mi nepomohol s jeho propagáciou. Hneď na obede sme si potľapli, že mi pomôže s propagáciou produktu. Adama videl ako jeden z mála ľudí v mojom okolí v látkach na zvýšenie mentálneho/fyzického výkonu budúcnosti. Vlastne, keď nad tým tak premýšľam väčšinou som sa stretával s absolútnym nepochopením mojich plánov a snov :) Takže som bol celkom v šoku, že Adam toho toľko vedel o mozgu a nootropikách. Odvtedy každý produkt designoval a vymýšľal Adam. Vďaka nášmu spojeniu sme priviedli na trh už 8 produktov. Poznámka: Nikdy sa nenechajte odradiť okolím od svojich snov a plánov :)

IMG_5601 2

V roku 2017 pri vytváraní nového produktu BrainMax 3.0 mi Adam vysvetlil prečo je v zložení aj „antiestrogénna zložka“. Vtedy som sa prvýkrát dozvedel o problematike estrogénov a to ma totálne pohltilo. Zaobstaral som si knihu Antiestrogenic diet a prečítal mnoho odborných článkov. Pomaly som prichádzal na to, že za to, že sa necítime dobre, sme tuční a nezdraví môžu do istej miery estrogény. Za celú dobu našej ľudskej existencie nebol človek vystavený takým estrogénovým dávkam ako dnes. Xenoestrogény sú v jedle (pesticídy), drogérii (triklosany), kozmetike (parabény, ropné deriváty) v predmetoch dennej potreby. Veľmi zjednodušene povedané tieto látky v tele narúšajú našu hormonálnu rovnováhu tým, že svojimi biologickými účinkami napodobňujú pohlavné hormóny estrogény. To môže viesť k mnohým negatívnym dopadom na naše zdravie, ako je neplodnosť, vznik nádoru, získanie odolného tukového tkaniva, narušenie normálnej funkcie štítnej žľazy, gynekomastii, migrény, zmeny správania. To je len malý zoznam vplyvov xenostroegénov na náš organizmus.

Vďaka tomu, že som vtedy nebol veľmi vo forme a pociťoval som niektoré z príznakov estrogénovej dominancie, napr. odolné tukové tkanivo alebo strata energie a ešte k tomu sme mali doma malé bábätko (malé deti nemajú vyvinutý detoxikačný systém), tak sme postupne začali celú domácnosť zbavovať xenáčov (xenoestrogénov) a toxínov na všetkých frontoch. Zaobstarali sme si domov prírodnú kozmetiku. Začali sme používať prírodnú eko drogériu, od prostriedku na riad až po prací gél. Nainštalovali sme si jednoduchý vodný filter na kohútik. Zbavili sme sa všetkých syntetických voňaviek v aute aj doma. Už po prvom mesiaci som pozoroval, že sa nielen zlepšila moja forma (odbúral sa tuk), ale mal som oveľa viac energie. Niekoľkonásobne sa mi zlepšil čuch, pleť, vlasy a povedal by som, že aj psychika. (Malá vsuvka: Nedávno som od kamarátky mojej manželky priviezol hojdačku pre naše ďalšie už druhé bábätko, pretože v súčasnom stále plakala a bola nepokojná. Tá kamarátka to myslela dobre a tak jednoducho vyprala látkovú vložku do hojdačky v ich "detskom sensitive" bežnom prostriedku z Tesca. Pre mňa a manželku to bola taká šľaha cez nos, že sme to museli okamžite preprať v eko pracom detskom géle od Organic People. Tá toxická vôňa nás tak hrozne dráždila, pretože už na to 2 roky nie sme zvyknutí. Na tejto malej príhode sme si zase overili, že ideme správnym smerom. To čo hovorím stále platí: Drogéria v domácnosti je najrozšírenejší jed na tejto planéte.)

Naraz som si uvedomil, že na to, aby sme zbavili našich klientov hormonálnej nerovnováhy, estrogénovej domimancie, no skrátka aby boli zdraví, nebude stačiť len doplnok stravy. A tak vznikol BrainMarket. Miesto, kde sú všetky produkty, ktoré vám pomôžu žiť zdravý antiestrogénny život pod jednou strechou. Trvalo to celkom pol roka kým sme odskúšali všetky produkty a celkovo žiť antiestrogénny život. A pred rokom na moje narodeniny 2. februára mi Adam povedal: "Tak už to spusti! Rob! Plánuješ to roky! Dnes alebo nikdy! Dám ti to ako darček k narodeninám!" Tak sme spustili ostrú prevádzku BrainMarketu a Adam to vyslal do sveta s článkom o škodlivosti bežnej kozmetiky. Okamžite sme vypredali náš mini skládok :)

No a dnes je tomu rok, čo existujeme. A existujeme hlavne vďaka vám naši klienti. Preto by som vám chcel za celý tím BrainMarket poďakovať. Za rok sa náš tím mnohonásobne rozrástol, rovnako ako sklad. A to všetko vďaka vám. Tiež by som chcel poďakovať Adamovi a celému nášmu tímu. Verím, že spoločne pôjdeme aj ďalšie roky našu malú antiestrogénnu púť :)

0bb65968-1e3c-4727-a650-d0c8b1f5cc50 2

Sme radi za akúkoľvek spätnú väzbu od vás, ktorá nás posunie ďalej. Fungujeme síce chvíľku, ale učíme sa rýchlo :)

Jiří Votava

 

Ak ste v článku zaznamenali chybu alebo preklep, dajte nám, prosím, vedieť na mail korektura@brainmarket.sk. Ďakujeme!