V dňoch 29.03.2024 - 01.04.2024 z dôvodov veľkonočných sviatkov bude obmedzená zákaznícka linka. Ďakujeme za pochopenie.

Performance Epigenetic Komplex

Pokiaľ sa chcete pozerať na svoje zdravie z úplne iného uhlu ako doposiaľ a ovplyvniť ho aj v dlhšom časovom horizonte, mali by ste sa pozerať po látkach s epigenetickým pôsobením. Také látky v sebe kombinuje práve Performance Epigenetic Complex.

Nájdete v ňom mix kurkumínu, resveratrolu, pterostilbénu a piperínu, látok, ktoré dohromady majú silné proti***ové a antioxidačné účinky, podporujú imunitu, znižujú zá***ovosť a nad to môžu pomôcť so zbavovaním sa tukového tkaniva a kognitívnymi funkciami. Ich blahodárne účinky na ľudský organizmus sú preukázané v desiatkach štúdií, a na rozdiel od ostatných byliniek sú ich zdravotné tvrdenia schválené v tzv. on hold zozname Európskej komisie (Poznámka: Existuje mnoho byliniek a látok, ktoré sú pre ľudský organizmus prospešné, ale nemôžeme o tom písať, pretože v Bruseli pre tieto látky neboli schválené zdravotné tvrdenia).

epigenetic-komplex

Epigenetic od slova Epigenetika

Že nie je možné robiť nič s tým, čo nám v našej genetickej výbave pristálo do vienka? Ale isteže to možné je. Poznaním seba samého, vyváženým životným štýlom a pomocou vhodnej suplementácie môžeme vypínať a zapínať rôzne gény a tiež ovplivniť, či ich odovzdáme ďalej na svojich potomkov. Epigenetické zmeny teda nemenia priamo genetickú informáciu, ktorá je daná poradím nukleotidov v reťazci DNA, ale môžu zásadne ovplyvniť, ktorý z génov bude "prečítaný". Bylín a živín s epigenetickým pôsobením existuje mnoho, tie najúčinnejšie sú obsiahnuté práve v Performance Epigenetic Komplex.

Resveratrol

Ide o látku, ktorú je možné nájsť v šupkách a jadierkach vínnej révy, v čučoriedkach, čiernom ríbezli alebo v arašidoch. Vďaka nej je kvalitné červené víno tak silným terapeutickým prostriedkom a stojí za fenoménom nazývaným Francúzsky paradox. Resveratrol je silným antioxidantom pôsobiacim na úrovni tela aj na úrovni nervovej sústavy. Má blahodárny vplyv na kardiovaskulárnu sústavu, znižuje krvný tlak, LDL cholesterol a zlepšuje prietok krvi v cievach. V neposlednom rade pôsobí proti rozvoji cukrovky, pretože zvyšuje inzulínovú citlivosť.

Toto všetko ste možno o reveratrole vedeli, ale vedeli ste, že je taktiež docela silný inhibítor aromatázy (Wang 2006, Wang 2007, Chottanapund 2014), takže pomáha u mužov zvyšovať test0sterón tým, že bráni jeho konverzií na estrogény (a súčasne blokuje estrogénne receptory - Bowers, 2000). (Pozn.: Vo výskume z roku 2014 (Chottanapund) mal resveratrol rovnaký efekt na aromatáziu ako letrozol, ktorý užívajú kulturisti po vysadení anabolických steroidov.)

Ako poznáte, že máte zvýšené estrogény?

  • Máte problémy s ukladaním tukového tkaniva na trupe.
  • Nedarí sa Vám moc naberať svaly alebo ich strácate.
  • Nízka potencia.
  • Zhoršená regenerácia.
  • Máte na dotyk citlivé bradavky.
  • Nadmerné zadržiavanie vody.
  • Melanchólia, niekedy až úzkosť v porovnaní s  normálnym duševným stavom.
  • Nedostatok energie.

resveratrol-ucinky

Pterostilben

Pterostilben je derivátom resveratrolu a nájdete ho v podstate v rovnakých zdrojoch a plní aj podobné funkcie – pôsobí antioxidačne, proti***ovo a jeho epigenetické pôsobenie sa prejavuje hlavne na poli prevencie rakoviny. Na rozdiel resveratrolu je ale odolnejší pri priechode tráviacim traktom a teda aj biodostupnejší, hlavne teda v mozgu. Na úrovni nervovej sústavy funguje ako nootropikum – chráni neuróny a podporuje rast nových synapsií, podporuje tiež krátkodobú a dlhodobú pamäť.

Kurkumín a Piperín

Kurkuma a jej farbivo kurkumín je celosvetovo známe hlavne vďaka Indickej kuchyni a koreniu kari. Už na tejto úrovni môžete pociťovať jeho blahodárne účinky, pretože zlepšuje trávenie, celkový stav tráviaceho traktu a stimuluje sekréciu žlčových a žalúdočných kyselín. Na úrovni zdravého tráviaceho traktu je tiež silným hráčom pri liečbe leaky gut a znižovaní zá***ovosti čreva, preto klientom systému Performance je veľmi dobre známy. Epigenetické účinky kurkumínu sú najsilnejšie práve v jeho schopnosti znižovať zá***ovosť, ale taktiež v schopnosti ovplyvňovať gény zodpovedné za obezitu – hlavne ich transkripciu. Vzhľadom k tomu, že kurkumín je sám o sebe v tráviacej sústave rýchlo znehodnotený, užíva sa spoločne s extraktom z čierneho korenia – piperínom. Ten zvýši jeho biodostupnosť a efektívne zúžitkovanie.

kurkumin-ucinky

Užívanie

Kedy je teda vhodné Performance Epigenetic Complex užívať? Pokiaľ sa snažíte zlepšiť zdravie tráviaceho traktu, znížiť systémovú zá***ovosť, podporiť imunitný systém, bojujete s obezitou a nízkou inzulínovou senzitivitou, alebo ste zdraví a hľadáte vhodný prostriedok pre prevenciu. Komplex resveratrolu, pterostilbénu a kurkumínu s piperínom by mal byť vašou tajnou zbraňou. A rovnako ako pri iných bylinkách a živinách aj tu platí, že ich zmes je silnejšia než samotná jedna zložka.

Jana Raganová

 

***slovo zápal sa nesmie používať.

Ak ste v článku zaznamenali chybu alebo preklep, dajte nám, prosím, vedieť na mail korektura@brainmarket.sk. Ďakujeme!