Swanson - 50 rokov starostlivosti o zdravie

Značka Swanson sa špecializuje viac než 50 rokov (od roku 1969) na doplnky zdravia so zameraním na čo možno najnaturálnejšie zloženie, a to hlavne vitamínov, minerálov a bylinných extraktov. V USA je Swanson najväčším maloobchodným predajcom vitamínových doplnkov. Celá značka potom zaisťuje viac než 26 000 produktov, a to vrátane BIO potravín a ekologických výrobkov pre domácnosť. 

Všetky produkty Swanson majú prestížny certifikát GMP (Good Manufacturing Practice).

Okrem celého severoamerického trhu značka Swanson expandovala aj do Európy. A Brainmarket je opäť miesto, na ktorom si môžete vybrať z viac než 80tich produktov tejto americkej značky.

 swanson_sk_Infografika_Instagram_BrainMarket

Pomer CENA / KVALITA:

Swanson sa v USA stala za viac než pol storočia vyhľadávanou značkou so širokým spektrom zákazníkov. Preverená kvalita a priateľsky nastavená cena produktov vyniesla značku do čela pelotónu.

Produkty, ktoré stoja za zmienku...

 

Swanson DIM komplex (diindolylmetan)

Naše telo je každodenne vystavované toxínom. Môžete ich absorbciu obmedziť správnymi návykmi a zásadami, ale úplne sa ich nikdy nezbavíme. Preto je tu skoro až zázračná molekula DIM, ktorá pomáha pečeni zbaviť sa škodlivín, a to vrátane karcinogénnych látok (napr. xenoestrogény) a ťažkých kovov. Je teda skvelým pomocníkom pre jarné upratanie vašej pečene a takžiež celoho hormonálneho systému. K DIM by som určite odporúčal NAC (N-Acetyl-L-Cystein).

NAC je prekurzorom jednoho z najsilnejších antioxidantov glutathiónu.

NAC prostredníctvom stimulácie hladiny najsilnejšieho antioxidantu glutathiónu môže podporiť zdravie buniek, tkanív a orgánov. Je tiež vhodný pre detoxikáciu pečene a obličiek. Vyššia hladina glutathionu v pečeni a obličkách pomáha so zbavovaním sa odpadových látok.

 

Swanson Sulforaphane Broccoli extract (Sulforafán z extraktu z brokolice)

Sulforafán pôsobí ako antioxidant a stimuluje prirodzené enzýmy, ktoré majú na starosti detoxikáciu organizmu. V brokolici sa vyskytuje viazaný na molekulu cukru ako Sulforafán glukosinolát.

Sulforafán pôsobí ako antioxidant a stimulátor prirodzených enzýmov, ktoré zaisťujú detoxikáciu organizmu. Epidemiologické štúdie ukázali, že u osôb, ktoré konzumujú veľké množstvo kapustovej zeleniny, je znížené riziko výskytu rakoviny, hlavne pŕs a prostaty. Pokusmi na zvieratách sa zistilo, že kapustová zelenina znižuje početnosť, veľkosť a počet nádorov. Behom boja proti rakovinovým bunkám produkuje naše telo špeciálne enzýmy, tzv. enzýmy fáze 2. Sulforafán je induktorom enzýmov fáze 2, čím neutralizuje karcinogény skôr než poškodí DNA.

 

IMG_0949a

 

Swanson Mucuna Pruriens (zamatová fazuľa)

Stokrát skloňovaná Ajurvéda má svoje základy v indií, a to viac než 4000 rokov. Mucuna Pruriens som vybral kvôli prítomnosti L-DOPA (Levodopa), ktorý je prekurzorom dopamínu.

Dopamín sa radí medzi nízkomolekulárne neurotransmitery (látka, ktorá funguje v mozgu ako prenášač impulsov) a má významnú rolu v motorických funkciách mozgu a tiež reguluje emocionálne reakcie. Jeho dostatok je teda dôležitý ako pre dobrú náladu, tak pre váš drive.

Mucuna znižuje mieru stresu, má pozitívny vplyv na kognitívne funkcie a ďalším veľmi pozitívnym efektom je zvýšenie libida a to všetko iba prírodnou cestou. Túto silnú trojkombináciu považujem v súčasnej dobe za revolučnú!.

U niektorých produktov si v našom e-shope môžete všimnúť, že sú hneď vo dvoch variantách. Ako napríklad Mucuna a Mucuna Full Spectrum. Rozdiel je vo forme, zatiaľ čo prvý je štandardizovaný extrakt s garantovaným minimálnym množstvom účinnej látky, druhá varianta je širokospektrálna (celá namletá bylina). Rozdiel je teda v čistote formy a je len na vás, ktorú variantu budete preferovať.

IMG_0938_1

Swanson je právom jednotkou na americkom trhu vďaka skvelej kvalite a zároveň cenovej dostupnosti si vydobýva svoje pevné postavenie aj v ďalších častiach sveta. A na Brainmarkete má táto značka s viac než 50 ročnou tradíciou svoje pevné miesto.

 

Matěj Veselý

 

Ak ste v článku zaznamenali chybu alebo preklep, dajte nám, prosím, vedieť na mail korektura@brainmarket.sk. Ďakujeme!