Suroviny:
- 1,5 hrnčeku čiernej ryže
- 150 g zeleniny podľa vlastného výberu
- 200 g BIO kuracích prsných rezňov
- 400 ml kokosového mlieka
- kari, korenie, soľ, medvedí cesnak
- 3 strúčky cesnaku
- 1 cibuľa môže byť aj sušená cibuľa
Postup:
Pripravíme si ryžu – nepreplachujeme ju, vonkajšia vrstva totiž obsahuje antioxidanty. 1 šálka ryže by sa mala pomaly variť v 2 šálkach vody pokiaľ sa voda nevyvarí cca 35 min. u vopred namočenej ryže (min. na hodinu) a 60 min u nenamočenej. Varíme v rovnakej vode, v akej sa ryža namáčala, získame tak maximum cenných živín. Počas toho si pripravíme karí. Na cibuľke si opražíme na kocky nakrájané kuracie prsia. Pridáme kokosové mlieko, korenie a zeleninu. Necháme spolu povariť pokiaľ nebude zelenina mäkká. Pokiaľ je to nutné tak na zahustenie použijeme aj 1 lyžicu múky.