Suroviny:
- 1 pór
- 1 cibuľa/ 1 lyžička cibuľového prášku
- 3 zemiaky
- 2 strúčky cesnaku / 2 lyžičky sušeného cesnaku
- smotana na šľahanie
- 1 liter zeleninového vývaru/ voda+kvalitný bujón
- 2 lyžičky sušených byliniek do polievky
- soľ, korenie
- 2 lyžice olivového oleja
Postup:
V hrnci na oleji opečieme nakrájaný pór a cibuľu. Po chvíľke pridáme olúpané, nakrájané na kocky zemiaky, bylinky do polievky, zalejeme vývarom a pridáme pretlačený cesnak. Polievku necháme na miernom plameni variť, kým zemiaky nezmäknú. Potom všetko rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Podávame s čerstvou pažítkou, kváskovým pečivom a olivovým olejom.