Tortillové taštičky s domácim ajvarom

Suroviny:

Cesto:

  • 1 tortilla priemer cca 30 cm 
  • morčacia šunka s vysokým podielom šunky
  • strúhaná mozzarella
  • domáci ajvar
  • bio kukurica 

Pred upečením na tortillu:

Domáci ajvar:

Postup:

Kápiu, cesnak a cibuľu osolíme a pečieme pri teplote 220 stupňov 15-20 minút. Pripravíme si mixér, do ktorého vložíme upečenú kapiu s cibuľou a cesnakom, hrsť píniových orieškov, citrónovú šťavu, chilli, soľ a mleté ​​korenie. Rozmixovanú zmes použije v našom prípade ako podklad na tortillu. Tortillu si narežeme na 4-5 pásikov, jednotlivé pásiky si natrieme domácim ajvarom, pridáme šunku, syr, kukuricu, zatočíme do taštičky a ukladáme na papier na pečenie. Pred pečením ich potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, píniovými orieškami a zapekáme pri teplote 180 stupňov na 12-15 minút.