Suroviny:
- 100 g poľníčku
- 1/3 uhorky
- 1/2 zelenej papriky
- 1/2 červenej papriky
- 1/2 žltej papriky
- 1/2 manga
- 1 avokádo
- 1 lyžica kokosového octu
- 60 g quinoy
- 250 g uvareného cíceru
- 1 lyžička grilovacieho korenia
- jarná cibuľka
- hrsť kešu orieškov
- šťava z 1/2 citrónu
- Olivový olej
- soľ a korenie
Postup:
Quinou nasypte do osolenej vody a priveďte do varu. Po zhruba 8 minútach vypnite sporák a sceďte. Cícer rozložte na plech, okoreňte, osoľte a pokvapkajte olivovým olejom. Cícer premiešajte, aby sa korenie dostalo všade a dajte piecť na 180 stupňov na cca 15 minút do chrumkava. Uhorku, papriky, jarnú cibuľku, mango a 1/2 avokáda nakrájajte na malé kúsky. Na zálievku si pripravte lyžicu kokosového octu, soľ, štipku korenia, kešu oriešky, citrónovú šťavu, zhruba lyžicu olivového oleja a 4 lyžice vody. Všetky ingrediencie hoďte do mixéra a rozmixujte do hladka. Pripravte si veľkú šalátovú misu a zmiešajte v nej umytý poľníček, nakrájanú zeleninu, quinou, pečený cícer a hotovú krémovú zálievku. Všetky ingrediencie dobre premiešajte a hotový šalát dajte vychladiť do chladničky.