Linecký čoko koláč

Suroviny:

Korpus:

  • 125 g hladkej špaldovej múky 
  • 1 žĺtok 
  • 60 g masla
  • 30 g trstinového múčkového cukru 
  • kôra z bio citrónu 

Krém:

  • 250 g ricotty
  • 180 ml kyslej smotany
  • 100 ml gréckeho jogurtu 
  • 3 lyžice trstinového múčkového cukru 
  • 4 plátky želatíny
  • 1 lyžička mletej vanilky
  • hrsť nasekaných pekanových orechov
  • 2 lyžice veganelly

Postup:

uvedených surovín si pripravíme cesto, ktoré odložíme do chladničky na 1-2h. Medzi papiermi na pečenie vyvaľkáme cesto, vidličkou prepicháme a pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. Použila som plech na pečenie s rozmermi 17x19 cm. Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme ricottu, kyslú smotanu s gréckym jogurtom a trstinovým práškovým cukrom. Postupne pridáme vanilku, nasekané pekanové orechy a veganellu. Premiešame. Želatínu len zahrejeme, nevaríme. Do želatíny pridáme 2-3PL pripravenej ricottovej zmesi, vymiešame. Nakoniec všetko spolu premiešame a vylejeme na upečený korpus. Odložíme do chladničky na celú noc. Pred podávaním posypeme opraženými okvetnými lístkami mandlí, pekánmi a ovocím. Dobrú chuť.