5 položiek celkom

tejto sekcii sme pre Vás pripravili prírodné sirupy a šťavy. Môžete vyberať ako zo štiav z arónie, kurkumy a citrónu, alebo zo sirupov ako je datľový a čakankový sirup, kokosový sirup alebo javorový sirup. Tie môžete použiť všade tam, kde by ste pridali klasický rafinovaný cukor. Sirupy a šťavy neobsahujú konzervanty, aditíva alebo pridané farbivá.

Kúzlo prírodných sirupov

alternatívami cukru sa v posledných rokoch doslova roztrhlo vrece. A sirupy nie sú výnimkou. Zákazníci veľmi často vyhľadávajú alternatívne zdroje sladidiel, ktoré môžu konkurovať tradičnému rafinovanému cukru a to ako do miery sladivosti, ale aj konzistencie alebo farby. Sirupy zažívajú boom, pretože ich využitie je mnohokrát lepšie ako pri klasickom cukre. Sú vhodné na sladenie ako teplých, tak studených nápojov, ale svoje miesto v kuchyni si tiež našli pri pečení alebo na prípravu palaciniek. Vzhľadom na to, že pre mnoho ľudí je obmedzenie rafinovaného cukru, nad ich rámec, je potrebné voliť také sladidlá, ktoré Vám budú vyhovovať. Dôležité je to najmä kvôli tomu, aby prechod nebol nijako drastický a pre každého ľahko udržateľný. Dnes si predstavíme tri sirupy a síce javorový, datľový a sirup z agáve.

Je samozrejmé, že stále sa jedná o sladidlá a tak by sme k tomu mali tiež pristupovať a nepreháňať to s nimi. Tým, že sú sirupy rastlinného pôvody, sú tak vhodné aj pre vegánov.