NOVINKA: BrainMax Astaxanthin! Viac: ZDE

Strukoviny

Najpredávanejšie

5 položiek celkom
cizrna vizual JPG
€4 –20 %
€3,19

Cícer alebo rímsky hrach patrí medzi strukoviny s vysokým obsahom bielkovín a tiež vlákniny. BrainMax Pure Cícer vyniká výraznou chuťou a svojim nutričnými hodnotami je...

34557
cervena cocka fotbal vizual JPG
€3,19

Červená šošovica je pre nás viac-menej exotika. Pochádza z Turecka, kde je často používaná namiesto mäsa. Výhodou červenej šošovice je predovšetkým jej rýchla príprava,...

34581
cocka beluga vizual JPG
€3,60

Čierna šošovica ,,beluga" v BIO kvalite je najzdravším variantom šošovice vôbec. Čierna šošovica je okrem iného zdrojom antioxidantov a aj po uvarení si šošovica zachováva...

34563
Fazole Mungo vizual JPG
€2,79

BrainMax Pure Fazuľa Mungo patrí medzi exotické strukoviny a ázijská kuchyňa sa bez naklíčenej mungo fazule prakticky nezaobíde. BrainMax Pure Fazuľa Mungo vyniká výraznou...

34560
adzuki vizual JPG
€6,02

BrainMax Pure červená fazuľa Adzuki v BIO kvalite sú príbuzné malým a známejším mungo fazuliam. Obľúbené sú pre svoj vysoký obsah vlákniny, bielkovín, komplexných...

34566

Strukoviny majú dlhú históriu, vrátane záznamov o ich konzumácii na Strednom východe pred viac ako 11 000 rokmi niektorými z najstarších civilizácií. Dnes sú potravinou používanou v rôznych kuchyniach naprieč celým svetom. Strukoviny sú skvelým zdrojom niekoľkých dôležitých živín, vrátane širokej škály vitamínov, minerálov ale predovšetkým rastlinných bielkovín a vlákniny.

Veľkú súčasť stravovania našich predkov, tvorili z veľkej časti strukoviny, čo s dnešnou dobou takmer nemôžeme porovnávať. Strukoviny by sa mali v našom jedálničku objaviť trikrát týždenne. A ruku na srdce, realita tomu často nezodpovedá. Historicky sa strukoviny objavovali v jedálničku našich predkov predovšetkým vďaka nedostatku mäsa a vďaka ich sýtiacim vlastnostiam. Keďže dnes je dostupnosť mäsa v západnom svete takmer neobmedzená, mäso jednoznačne prevažuje a strukoviny mnohí vypustili z jedálnička úplne.

Jednu z mnohých výhod strukovín je hlavne to, že sa jedná o potravinu, ktorá je doposiaľ čistá, bez úprav a zásahov v poľnohospodárstve. Strukoviny majú nezanedbateľné množstvo vlákniny (cca 15g), vďaka ktorej sú schopné nás na dlhú dobu nasýtiť. Preto sú súčasťou nielen racionálneho stravovania, ale sú taktiež odporúčané v redukčnom režime. A keďže je západné stravovanie chudobné na vlákninu (dokonca sa uvádza, že nemáme ani polovicu odporúčaného denného príjmu), strukoviny môžu byť vhodnou potravinou, ako tento deficit zmeniť. Okrem toho sa jedná o potravinu vhodnú pre diabetikov, pretože strukoviny majú nízky glykemický index (GI < 50). Škroby, ktoré strukoviny obsahujú sa vďaka vyššiemu obsahu vlákniny vstrebávajú pomaly a nedochádza k prudkému vzostupu glykémie.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie