Jarné upratovanie skladu! Stovky produktov výhodnejšie! NAKUPOVAŤ

5 výhod užívania MSM prášku

Čo je to MSM?

Methylsulfonylmethan, bežne známy ako MSM je zlúčenina obsahujúca síru, ktorá sa prirodzene vyskytuje v rastlinách, zvieratách aj ľudskom tele. MSM pochádza z oceánov, kde mikroskopický planktón uvoľňuje zlúčeniny síry do morskej vody, ktorá sa rýchlo prevádza na DMS, prchavú zlúčeninu síry, ktorá uniká do atmosféry. V tomto Suspendované plynnom stave reaguje DMS s ozónom a ultrafialovým slnečným žiarením a vytvára DMSO a DMSO2, známe ako MSM. MSM potom padá na zem s dažďom, kde sa zhromažďuje a koncentruje v rastlinách. Hoci je MSM v prírode hojný, aj tie najbohatšie prírodné zdroje poskytujú MSM málo. Síra je prítomná v mnohých nespracovaných potravinách, najmä v mäse a zelenine ako je brokolica, kel, cesnak alebo cibuľa. Pravdaže pri tepelnej úprave sa rýchlo vytráca. Až keď sú tieto potraviny konzumované surové, je absorpcia MSM najlepšia.

Výhody pravidelného užívania MSM

1.) Pomáha pri bolestiach kĺbov

Jednou z mnoho výhod methylsulfonylmethanu je jeho schopnosť znížiť zá*** v kĺboch. Výskum ukázal, že MSM je tiež veľmi účinný ako podpora flexibility kĺbov. Reumatoidná artritída postihuje kĺby a môže pacienta na dlhú dobu potrápiť. MSM uľavuje od bolesti, opuchu a zá***u. 1

2.) Pomáha obnoviť výstelku čriev

MSM môže pomoci obnoviť črevnú výstelku a znížiť zá***ové alebo alergické reakcie na určité potraviny. Je tiež prospešný pre osoby, ktoré sa stretávajú so syndrómom deravého čreva. MSM zlepšuje priepustnosť a absorpčné schopnosti buniek v črevnom trakte. Okrem toho môže zlepšiť schopnosť nášho tela absorbovať živiny z potravy. Zlúčeniny síry spolupracujú s vitamínmi skupiny B a zvyšujú svalový tonus žalúdka a čriev, čo pomáha efektívne posúvať potravu v tráviacom trakte.

3.) Nevyhnutný pre syntézu glutathionu

Síra hrá dôležitú rolu pri produkcii glutathionu - jedného z najdôležitejších antioxidantov, ktoré naše telá produkujú. Slúži k dôležitým funkciám pri detoxikácií. Bez síry nemôže glutathion fungovať.

4.) Posila imunitného systému

Jedným z ďalších prínosov MSM prášku je aj to, že môže podporovať imunitný systém a skutočne bojovať proti patogénom. U akejkoľvek choroby je zdravý a silný imunitný systém kľúčom k prežitiu. Náš imunitný systém je špeciálne navrhnutý tak, aby dokázal bojovať s vírusmi a baktériami. Ak však trpíte stresom, ste po chorobe, veľkej fyzickej záťaži alebo máte z nejakého dôvodu oslabený imunitný systém, schopnosť tela bojovať proti patogénom sa výrazne zníži. Znížením miery zá***u môže prášok MSM pomôcť posilniť imunitný systém a obnoviť hladiny glutatiónu, ktoré sú dôležité pre boj s infekciami.

5.) Pomáha proti poškodeniu svalov

Ďalším fantastickým prínosom MSM prášku je to, že môže znížiť bolesť svalov a urýchliť prirodzenú schopnosť nášho tela napraviť poškodenia svalov. Športovcom a tým, ktorí pravidelne trénujú je poradenstvo pridávať MSM prášok do vody alebo proteínových koktailoch. Môžu tak zlepšiť výkon tým, že skráti čas potrebný na regeneráciu svalov. Pokiaľ máte pravidelnú fyzickú aktivitu, ale trpíte bolesťami svalov, MSM môže pôsobiť ako prírodné analgetikum, pomáha totiž predchádzať a liečiť bolesti svalov, opuchy a zároveň zlepšuje rozsah pohyblivosti kĺbov. Ukázalo sa, že pomáha zotavenie svalov po cvičení alebo úrazoch.

MSM a vitamín C

Každú sekundu sa v našom tele prebieha milión chemických reakcií a biologických procesov. Každý z týchto procesov vyžaduje živiny ako sú minerály, aminokyseliny a vitamíny. MSM a vitamín C sa podieľajú na niekoľkých procesoch v tele a pretože sa navzájom dopĺňajú je vhodné zaradiť spolu s MSM práškom tiež 500 mg vitamínu C.

Vitamín C sa spolu s MSM podieľa na:

  • Produkcií nových zdravých buniek.
  • Antioxidační aktivita, ktorá neutralizuje voľné radikály.
  • Syntéze kolagénu pre spojivové tkanivá, ako sú šľachy, kĺby a kože.
  • Udržovanie zdravých žil a tepien.
  • Posilnenie imunitného systému, vrátane T-buniek a bielych krviniek.

MSM prášok je dostupný v rôznych formách od prášku, cez vločky alebo kapsule. Či už si budete chcieť vybrať akúkoľvek formu, uistite sa, že produkt je vyrobený je z vysoko kvalitného MSM a to v čistej organickej forme. Dobrým vodítkom môže byť aj informácia, že produkt neobsahuje žiadne iné látky, iba čisté MSM.

 

Veronika Halusková

 

1. Efficacy of methylsulfonylmethane (MSM) in osteoarthritis pain of the knee: a pilot clinical trial, DrL.S.KimN.D.(Medical Director)DrL.J.AxelrodN.D.(Professor)DrP.HowardM.D.(Medical Director)DrN.BuratovichN.D.DrR.F.WatersPh.D.

 

 

***slovo zápal sa nesmie používať. 

Ak ste v článku zaznamenali chybu alebo preklep, dajte nám, prosím, vedieť na mail korektura@brainmarket.sk. Ďakujeme!