ACAIA Extra panenský olivový olej z Lesbosu, 250 ml Olivový olej z odrody Kolovi
Kód: 68613Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Jemná ovocná chuť a sila antioxidantov z ostrova Lesbos
Acaia predstavuje vrchol olivového remesla, lisovaný výhradne za studena z ručne zbieraných olív odrody Kolovi. Stromy tejto odrody zakorenili hlboko v minerálnej pôde ostrova Lesbos, čo dodáva oleju jedinečný charakter a jemne ovocný profil. S obsahom viac ako 250 mg/l polyfenolov poskytuje prirodzený zdroj antioxidantov pre každodenné zdravie, pričom zostáva bez trpkosti a ostrej horkosti typické pre iné funkčné oleje. Vďaka nízkej kyslosti (do 0,3%) a vysokému dymovému bodu 210 ° C je ideálny ako do studenej kuchyne, tak aj na pečenie, varenie alebo grilovanie. Olej si uchováva kvalitu vďaka šetrnému lisovaniu a uchovávaniu pod dusíkom. Acaia získala viac ako 30 medzinárodných ocenení za chuť, stabilitu aj technickú kvalitu.
Výhody produktu
- Viac ako 250 mg/l polyfenolov – prírodné antioxidanty
- Mono-odroda Kolovi – ručne zbierané olivy z Lesbosu
- Kyslosť do 0,3 % a dymový bod 210 °C
- Jemná, ovocná chuť bez horkosti
- Lisované do 2 hodín od zberu, výhradne za studena
- Viac ako 30 medzinárodných ocenení (JOOP, GOOA, TerraOlivo, Olivinus)
Využitie
- Studená kuchyňa: zeleninové šaláty, hummus, bruschetta, syry
- Teplá kuchyňa: pečená zelenina, ratatouille, ryby, cestoviny aj kváskový chlieb
Nutričné hodnoty
Nutričné hodnoty | 100 ml |
Energetická hodnota | 3378 kJ / 822 kcal |
Tuky | 91,3 g |
z toho mononenasýtené | 71,4 g |
z toho nasýtené | 10,9 g |
z toho polynenasýtené | 9 g |
Vláknina | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 0 g |
Zloženie
Extra panenský olivový olej z olív odrody Kolovi. Certifikácia SK-BIO-002
Upozornenie
Skladujte v chlade a suchu, nie na priamom slnku. Olivový olej ACAIA je chránený pred svetlom vďaka fľaši vyrobenej z čierneho skla.
Krajina pôvodu
Grécko
Balenie
250 ml
Dodatočné parametre
Kategória: | Oleje a tuky |
---|---|
EAN: | 5200040018149 |
obsah balenia: | 250 ml |
Výrobca: | ACAIA |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.