BrainMax Pure Kombucha Lemongrass, Kombucha, citrónová tráva, 330 ml Fermentovaný nápoj zo zeleného čaju
Kód: 46092Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Čo je kombucha?
Kombucha je fermentovaný nápoj a hoci základná surovina pripomína špongiu, nejde o špongiu v pravom slova zmysle. Presnejšie povedané ide o špeciálne vyšľachtenú mikrobiálnu kultúru, ktorá je zodpovedná za celý fermentačný proces.

Čierny čaj ako základ výbornej kombuchy
Základ našej kombuchy tvorí čierny čaj Pu-erh, ktorý má s kombuchou spoločného viac ako dosť. Pu-erh má svoje korene v čínskej provincii Yunnan a podobne ako tento fermentovaný čierny čaj, nie je ani kombucha vo východnej Ázii žiadnou novinkou. Obaja patria medzi starodávne nápoje s pôsobivou históriou a pozitívnymi prínosmi pre telo i myseľ.


Nepasterizovaná a nefiltrovaná
Kombucha je sama osebe produktom mnohých významných látok a probiotických kultúr. Aby si tieto látky zachovala, kombuchu ďalej nepasterizujeme ani nefiltrujeme. Vďaka tomu si môže vyslúžiť označenie RAW a ako takú je potrebné kombuchu uchovávať v chladničke, aby nedošlo k jej znehodnoteniu.
Ako chutí kombucha?
Kombucha má sama o sebe výraznú chuť. Od prvého ochutnania kombuchy môže odradiť ľahko octová chuť. Avšak naša kombucha obsahuje vyšší obsah baktérií mliečneho kvasenia a vďaka tomu nemá kombucha svoju octovú pachuť. Jej chuť je jemnejšia a perfektná sa snúbi s citrónovou trávou, ktorá jej dodá svieži nádych.


Kombucha a trávenie
Naše črevá sú osídlené miliardami baktérií a mikroorganizmov, ktoré majú pre naše zdravie nepostrádateľný význam. Predstavte si mikrobióm ako rôznorodú komunitu organizmov, keď na jednej strane stoja baktérie, ktoré nám škodia a na strane druhej baktérie, ktoré nám pomáhajú. Na dosiahnutie rovnováha medzi týmito baktériami nám môžu pomôcť niektoré potraviny. Fermentované potraviny, ako sú jogurty, kimchi alebo práve kombucha obsahujú živé mikroorganizmy. Keďže je kombucha produktom fermentácie, vzniká rad probiotických kmeňov, ktoré sú dôležité pre vyvážený črevný mikrobióm. Kombucha je vďaka procesu fermentácie bohatá na probiotické kmene predovšetkým z radu saccharomyces.
Kedy si dopriať kombuchu?
Kombucha obsahuje kolóniu baktérií a kvasiniek, ktoré sú po zmiešaní s cukrom zodpovedné za začatie fermentačného procesu. Vďaka tomu je bohatá nielen na probiotické kmene, ale aj na enzýmy. Preto je kombucha výborným nápojom po jedle, kedy podporí trávenie a minimalizuje pocity ťažkého žalúdka. Kombuchu odporúčame otvárať vychladenú, v opačnom prípade môže vypeniť.

Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 44 kJ / 11 kcal |
Tuky | < 0,1 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | < 0,01 g |
Sacharidy | 2,7 g |
- z toho cukry | 2,5 g |
Bielkoviny | < 0,1 g |
Soľ | < 0,01 g |

Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!
Zloženie: (96%) nálev z čierneho čaju a citrónovej trávy (pitná voda, čierny čaj, citrónová tráva), cukor, kvasinkovej kultúry, baktérie mliečneho kvasenia.
Pôvod: Vietnam
Distribútor: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: Po otvorení ihneď spotrebujte. Skladujte na tmavom a chladnom mieste, pri teplote +2 až +8°C. Nevystavujte slnečnému žiareniu či mrazu. Obsahuje prirodzene vyskytujúci sa alkohol do 1,2% obj. Jemný zákal alebo zhluky živých kultúr nie sú závadou. Nie je určené pre deti do 3 rokov.
Hmotnosť: 330 ml
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.