BrainMax Pure Cacao, bio kakao z Peru, 500 g *CZ-BIO-001 certifikát
Kód: 98018



Súvisiaci tovar
Podrobný popis
BrainMax Pure Cacao, Bio Kakao z Peru, 500 g
Kakaový prášok z čistých peruánskych bôbov predstavuje zdroj polyfenolov, teobromínu a minerálov. Okrem toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofán, ktorú telo používa na výrobu serotonínu a vďaka tomu môže pozitívne pôsobiť aj na psychiku a podporu energie. Kakao je tiež zdrojom železa, ktorý je na rozdiel od niektorých rastlinných zdrojov minerálu ľahko vstrebateľný. Preto je kakao obľúbený zdroj železa u vegánov.


Možnosti použitia kakaa
- Na prípravu jednoduchého lahodného nápoja zmiešajte 2 až 3 polievkové lyžice kakaa s vašim obľúbeným rastlinným mliekom. V prípade potreby pridajte svoj obľúbený adaptogén: maca, ashwagandha, sladké drievko.
- Pridávajte lyžicu kakaa do svojich obľúbených proteínových šejkov.
- Ďalšie možnosti využitia kakaa objavíte v kuchyni, kde ho môžete pridávať do dezertov alebo pri pečení.
Zloženie: 100% BIO kakao (Theobroma cacao)


Bohatý zdroj minerálov
Draslík, vápnik, fosfor, horčík, železo, zinok a meď vo skvele vstrebateľných formách pre ľudské telo sú prirodzenou súčasťou pravého kakaa.
Aktivátor dobrej nálady
Kakao obsahuje aminokyselinu tryptofán, ktorú telo používa na syntézu serotonínu a vďaka tomu pôsobí pozitívne na psychiku a podporu energie.
Ochrana proti infarktu a mŕtvici
Kakao bohaté na flavanoly zlepšuje hladinu oxidu dusnatého v krvi. Oxid dusnatý rozširuje cievy, čím zlepšuje prietok krvi.Populárne recepty s kakaom
.png)
Kakaová buchta z kefíru
Zloženie:
-
1 a 1/2 hrnčeka špaldovej múky
- 1/2 hrnčeka kokosového cukru
- 1 a 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1/2 hrnčeka kakaa
- 4 lyžice roztopeného kokosového oleja
- 2 vajcia
- 500 ml kefíru
Postup:
V mise zmiešame suché suroviny a premiešame. Následne pridáme kokosový olej alebo maslo, vajcia, kefír a tekuté cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov 20 minút. Buchtu po upečení môžete namazať domácou marmeládou či lekvárom a zasypať kokosom. Alebo jednoducho jesť len tak.
.png)
Proteínový čoko DONUT
Zloženie:
- 30 g kokosovej múky
- 20 g čokoládového proteínu
- 1 lyžica kakaa
- Štipka prášku do pečiva
- 1 lyžica jogurtu
Postup:
Najprv zmiešame múku, čokoládový proteín, kakao a prášok do pečiva. Potom pridáme jogurt a z cesta vytvarujeme na papier na pečenie donutu. Donut dáme do mikrovlnky na plný výkon na 1 minútu. Donut môžeme poliať čokoládovou polevou (2 kocky rozpustenej čokolády + 1 ČL jogurtu) a posypať pistáciami.
.png)
Kakaový koláč s vôňou kokosu
Zloženie:
- 200 g špaldovej múky
- 1 vajce
- 40 g zmäknutého masla
- 2 lyžice kokosového oleja
- 2 lyžice kakaa
- 40 g javorového sirupu
- 150 ml mlieka
Postup:
Cesto: v mise zmiešame múku, vajcia, zmäknuté maslo, kakao, kokosový olej a čakankový sirup. Vypracujeme ľahko lepivé cesto a rozdelíme ho napoly. 1/2 dáme do chladničky a 1/2 dáme do mrazničky na cca 30min. Náplň: zmiešame tvaroh, vajcia, čakankový sirup. Z chladničky vyberieme 1/2 cesta a natlačíme ho na dno formy. Následne korpusovú vrstvu zakryjeme tvarohovým krémom a zasypeme ovocím. Z mrazničky vyberieme zvyšnú časť cesta a rozdrobíme ju navrch koláča. Posypeme plátkami kokosu a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov 25-30 minút.
Nie všetko, čomu sa hovorí kakao je kakao...
V Česku a na Slovensku sa vžil názov kakao pre každý presladený nápoj s minimálnym obsahom kakaa. Najlepšie kakao pochádza z Peru z darov Mayskej civilizácie. Tie najlepšie RAW kakaa začínajú od 20% tuku a maximálne s 1 g cukru na 100 g. Práve v tukoch sa vyskytujú zdraviu prospešné látky. Kakao je bohaté aj na bielkoviny (27 g na gram).
Kakao sa vyrába zomletím nepražených kakaových bôbov (Theobroma cacao). Vďaka tomu si zachováva zdraviu prospešné látky, ktoré pôsobia na telo i myseľ. Praženie bôbov výrazne znižuje obsah flavonoidov v kakau, ktoré pozitívne pôsobia na kardiovaskulárny systém. Za zmienku stojí aj vysoký obsah theobrominu. Látka podobná kofeínu, ktorá stimuluje centrálnu nervovú sústavu. Avšak nie tak silná, ako kofeín, takže sa nemusíte báť, že by ste po kakau nezaspali. Theobromin tiež upokojuje dýchacie cesty, stimuluje srdce alebo znižuje krvný tlak.


BIO certifikácia SK-BIO-001
Naše kakao má BIO certifikát SK-BIO-001 - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.


Nákupom podporíte aj slovenské lesy # stromzaobjednávku !
Zloženie: 100% BIO Kakao (Theobroma cacao)
Pôvod: Peru
Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.
Hmotnosť: 500 g
Dodatočné parametre
Kategória: | BrainMax Pure |
---|---|
Forma: | Prášek |
Typ: | Kakao |
Velikost balení: | 500 g |
Obsah balení: | 500 g |
Krajina pôvodu: | Peru |
Příprava Kakaa
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.