Suroviny:
- 250 g penne
- 250 g mleté mäso (mix bravčové hovädzie)
- 500 ml paradajková passata
- 1 mozzarella
- 1 cibuľa
- 2 lyžičky sušeného cesnaku
- 1/3 lyžičky oregána
- 1/3 lyžičky sušenej bazalky/ čerstvá
- 1/2 lyžičky himalájskej soli
- 1/3 lyžičky korenia
- 2 lyžice olivového oleja
- Sušené paradajky/cherry
Postup:
Penne uvarte podľa návodu. Medzitým si pripravte mäsovú zmes. Cibuľu nakrájajte a nechajte zosklovatieť na oleji. Pridajte mleté mäso a korenie. Akonáhle je mäso takmer hotové, pridajte paradajkovú passatu, sušené paradajky, či pokrájané cherry a premiešajte. Zmes nechajte prebublávať na miernom plameni a podľa chuti pridajte soľ korenie. Cestoviny premiešajte s mäsovou zmesou, dajte do menšieho pekáča a posypte nastrúhanou mozzarellou. Pečieme dozlatista na 180 stupňov zhruba 25 minút.
